Kraftig bomb i trapphus i Norrköping

INRIKES. En kraftig explosion inträffade tidigt under onsdagsmorgonen i ett flerfamiljshus i Norrköping. Flera personer skadades lindrigt, men ingen behövde föras till sjukhus.

Genrebild.

Tidigt på onsdagsmorgonen exploderade en bomb inne i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Hageby i södra Norrköping. Flera personer skadades lindrigt och de boende i trapphuset har evakuerats.

Ingen av de skadade har behövt föras till sjukhus.

— Nu är nationella bombskyddet på väg till Norrköping. De kommer att undersöka den här platsen för att se vad det rör sig om för typ av sprängladdning, kommenterade Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen.

Det började även brinna på platsen.

— Branden är släckt. Det ska finnas skadade personer som ambulans och räddningstjänst tar hand om. Det måste ha varit en kraftig explosion för flera fönster i fastigheten är krossade, sade Peter Holm vid räddningstjänsten.

Den kraftiga explosionen inträffade i eller utanför en lägenhet på andra våningen. Polisen har spärrat av trapphuset och knackar dörr i området för att höra eventuella vittnen.

Polisen utreder händelsen som försök till mord, alternativt allmänfarlig ödeläggelse.

Källa:
Explosion i bostadshus i Norrköping – flera skadade

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments