Korrupt tjänsteman i Falun gav sonen låtsasjobb – får två och ett halvt års fängelse

INRIKES. En korrupt kvinnlig tjänsteman som arbetat på Falu kommun döms nu till två och ett halvt års fängelse efter att ha ordnat ett låtsasjobb åt sin son – i 14 år.

En korrupt kvinnlig tjänsteman döms nu till två och ett halvt år fängelse efter att ha ordnat ett låtsasjobb åt sin son på Falu kommun, där hon arbetade som enhetschef. Hennes son döms till två års fängelse.

Det hela avslöjades så nya mobiltelefoner skulle delas ut på den arbetsplats där sonen på papperet arbetade, men där ingen kände igen namnet.

Totalt kostade anställningen ungefär 4 miljoner kronor, som nu kvinnan och hennes son förmodligen kommer få betala tillbaka. Storleken på det skadestånd man blivit dömda att betala kommer avgöras i en separat rättprocess.

Källa:
Kommunchef gav sonen lön i 14 år med skenanställning – nu döms båda till fängelse

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BoPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

I riksdagen finns det 349 personer med låtsasjobb.

Bo
Medlem

Ja, i riksdagen pågår ett fult spel för gallerierna. Vilken som är den verkliga arbetsgivaren åt dessa 349 får var och en försöka lista ut.