Körer nekas symfoniorkester – inte ”rasligt varierande nog”

Två High School-körer får inte fortsätta i Atlanta Symphony Orchestra på grund av att de inte är ”rasligt varierande nog”. Detta skriver Fox News.

Den klassiska musiken är en kulturform som hör Europas folk till. Men när andra raser saknar talang finns alltid möjligheten att kvotera in dem. Detta är vad Atlanta Symphony Orchestra har gjort när de nekat två körer som inte varit varierande nog. Istället har man tagit in en tredje, mer mångkulturell, kör.

Beslutet har fått kritik, men Atlanta Sympony Orchestras president, Stanley Romanstein, säger att den orkester som ska uppträda måste ”återspegla variationen” av Atlantas befolkning. Stanley Romanstein råkar själv vara av judisk härkomst.

De två skolorna, Lassiter och Walton, erbjöds att ställa upp med en liten del av kören, men har inte velat utesluta körsångare på grund av de är av ”fel” ras, och ställer därför inte upp.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

7 Kommentarer till "Körer nekas symfoniorkester – inte ”rasligt varierande nog”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Anton
Gäst
Nybörjare
Anton

Romanstein? Det klingar judiskt.

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas

En sak som vissa judar har som kännetecken är att ALLT handlar om dem själva, de kan inte se skönheten med att det finns olika etniskt homogena folk på planeten. Allt handlar om att världen ska stöpas utifrån deras sjuka förvridna dikotomi, som finns inneboende i deras religion!

Ferris
Gäst
Nybörjare
Ferris

Perfekt. Där vaknade några till vita till liv. Förstår inte judarna. Vill dom förintas?

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas

Det är inga som vill eller ska utrota några! Däremot behöver deras lösning för andra Folk revideras! Hur då? Enkelt, genom konkurrens.

Håkan
Gäst
Nybörjare
Håkan

Det finns ingen orsak att blanda olika kulturer det orsakar bara problem.

Stormtrooper
Gäst
Nybörjare

Oj vad otippat att han ”råkade” vara jude.

David Stenbom
Gäst
Nybörjare
David Stenbom

En jude som förespråkar mångkultur. Det känns ju som något nytt.

wpDiscuz