Kooperativ vårdcentral i Sollefteå läggs ner – inte nog lönsam

VÄLFÄRD. Igår eftermiddag meddelade konkursförvaltaren att han kastar in handduken och ger upp i försöket att privatisera den kooperativa vårdcentralen Voon i Skellefteå. Anledningen är att konkursboet inte anses vara uppbyggt på ett sätt som kan ge kapitalägare tillräckligt stora vinster.

Sollefteås folkägda vårdcentral Voon kommer att likvideras av konkursförvaltaren. Detta efter att ingen privat aktör sett någon chans att göra vinster i vården genom vårdcentralen.

— Min bedömning är att vi tyvärr inte kommer vidare, det finns inte förutsättningar att hitta någon ny vårdgivare i närtid, säger konkursförvaltaren Magnus Lindblom.

— Jag ska avveckla konkursboet, ett arbete som nu påbörjas, en nedmontering av vårdcentralen under ordnade former.

Det var för precis en månad sedan som den stora vårdcentralen Voon i Sollefteå, som har över 8 000 vårdtagare, tvingades i konkurs. Enligt oppositionen var det Socialdemokraterna som medvetet tvingade vårdcentralen i konkurs för att hämnas på Sollefteåborna, som bojkottade Socialdemokraterna i höstens val.

Voon leddes innan konkursen av socialdemokraten Nils-Gunnar Molin, en svåger till Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven. Molin är styrelseordförande i konkursade Voon och i egenskap av ordförande för föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus även en av ledarna för den lika resultatlösa ”ockupationen” av Sollefteå sjukhus.

När Sverigedemokraterna försökte hjälpa föreningen rädda Sollefteå sjukhus uttalade sig Molin mycket hatiskt mot partiet, och vägrade ta emot hjälp. Men svinhugg går igen och Socialdemokraterna och det liberala ekonomiska system som partiet skapat krossar nu Molins främsta maktposition i Sollefteå.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl-Путин AChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Vinster, vinster, vinster och mer vinster krävs medan folk ligger och dör i stugorna på landsbygden eller pensionärer som kanske sitter ensamma i sina lägenheter och inte vill besvära fast de lider och inte får tillräckligt med kalorier i födan för att överleva lite till. Detta är vad folkhemmet blivit till efter att alla politiker övergett folket och antagit den nya religionen, globalismen. Köpta av globalisterna ser dessa avträden och förbrytare, som kallar sig politiker, mer till sin plånbok än till sitt folks bästa. Det finns ingen, inte en enda ideologisk inriktning, som är bättre för mänskligheten än ett nationalsocialistiskt… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Tyvärr är det så med svensken, för att återknyta till kravallerna i Paris, att han har blivit för lat för att ta tag i sitt eget öde. Istället överlåter han sitt öde åt politiker, fackpampar och ombudsmän. ”Ombudsman” är för övrigt Sveriges mest exporterade låneord, medan så gott som alla andra låneord är importerade. Några exempel: Ein Ombudsmann (bei weiblicher Besetzung Ombudsfrau) erfüllt die Aufgabe……. L’ombudsman (du suédois ombudsman, signifiant « médiateur »…. Institucija pučkog pravobranitelja, u svijetu poznatija kao ombudsman….. מלעז: Ombudsman הוא פקיד בארגון המעניק שירות לציבור, שתפקידו Ombudsman, şikayetleri ve bir takım teşebbüsleri ele O defensor do… Läs mer »