Kontroversiell predikant besöker Sverige – ”det feministiska helvetet”

YTTRANDEFRIHET. Den amerikanska pastorn Steven Anderson, som anses kontroversiell på grund av sin kritik mot homolobbyn, aborter och feminism, planerar ett besök i Sverige, som han har kallat ”det feministiska helvetet”.

Steven Anderson, Foto: Faithful Word Baptist Church/Wikipedia.

Den kontroversiella amerikanska pastorn Steven Anderson leder en kristen församling, Faithful Word Baptist Church, i staden Tempe i Arizona. Men via vidoesajten Youtube har hans predikningar nått ut till en världsvid publik. Hans kanal på Youtube har över 100 000 prenumeranter och har hittills registrerat över 57 miljoner visningar.

Anderson är relativt okänd i Sverige, men i USA bevakas hans kyrka som en ”högerextrem grupp” och fem länder i världen – Storbritannien, Kanada, Sydafrika, Jamaica och Botswana – har nekat honom inträde på grund av hans budskap.

Det som kritikerna finner så stötande i Andersons predikningar är framför allt hans motstånd mot aborter och promiskuitet, framför allt manifesterad i den starka lobbyn för homosexuellas och transpersoners rättigheter, men även hans kritik av judisk makt och islam.

Nu vill energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) stoppa Anderson från att komma in i Sverige. På Twitter skriver Ygeman:

Hatpredikanter och andra extremister som sprider hat och hot borde stoppas vid gränsen. EU bör upprätta en sanktionslista över hatpredikanter som därmed förvägras inresa i Schengenområdet.

Förra året lade Socialdemokraterna fram ett politiskt förslag om att skärpa reglerna för att hindra att religiösa och politiska extremister reser till Sverige. Partiet föreslår att berörda myndigheter som polisen, Migrationsverket och Utrikesförvaltningen – svenska konsulat och ambassader utomlands – ska hålla bättre koll på personer med ”fel” åsikter.

Kontentan är att svenska myndigheter vill kunna stoppa människor på grund av deras åsikter, trots att de inte har begått något brottsligt, för att man misstänker att de kan komma att begå brott, exempelvis ”hets mot folkgrupp”.

Steven Anderson förväntar sig trots detta inga problem i samband med sitt besök i Stockholm i maj. Tvärtom ser han fram emot att ”möta sina många lyssnare och sympatisörer i Sverige”. Anderson anser också att hans budskap behövs i Sverige. I ett videoklipp säger han att ”svenska protestanter är så ondskefulla att folk tror att de är ateister!”

Anderson har också starkt kritiserat de svenska abortlagarna och säger i en kommentar om Sverige:

— Jag skulle inte vilja bo i det feministiska helvetet oavsett hur mycket du betalar mig.

Källa:
Utkastad från fem länder – nu ska hatpredikanten till Sverige
Anders Ygeman på Twitter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Caesar-AureliusFredrikaGoffe Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Goffe
Medlem

”Hatpredikanter och andra extremister som sprider hat och hot borde stoppas vid gränsen. EU bör upprätta en sanktionslista över hatpredikanter som därmed förvägras inresa i Schengenområdet”
Höll på att dö av skratt.

Fredrika
Medlem

Det hade varit roligt om vi inte hade levt i Sovjetunionen. Allt är numera hat&hot. Tim Murdoch sade på Red Ice igår att precis som innan Sovjetunionen föll hittar regimen nu, ja egentligen menar han den globala regimen tror jag för det går till likadant i hela västvärlden, nya ord och åsikter som ska förbjudas och stoppas med juridiska åtgärder. Dagligen har ett nytt ”vit maktuttryck” upptäckts av dem och för att hindra att det blir en lisa i sociala medier, klassar de det som hat&hot och förföljer människor som använder orden. From denna vecka lär det inte gå att… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Hallå, alla ”Hatpredikanter och andra extremister som sprider hat och hot och som stoppas vid gränsen”, tag lärdom av alla ”Hatpredikanter och andra extremister som sprider hat och hot och som inte stoppas vid gränsen”. Lär er att gömma passet, påstå att du inte kan språket, att du är 20 år yngre än du verkligen är, att du inte har några pengar – och vips så räknas du inte längre som tillhörande gruppen ”Hatpredikanter och andra extremister som sprider hat och hot och som borde stoppas vid gränsen”. Du är nu ett ensamkommande barn som får bo gratis på fina… Läs mer »