Könssjukdomar gör allt fler kvinnor infertila

DEKADENS. En epidemi av könssjukdomar i Storbritannien hotar att lämna ett stort antal infertila kvinnor efter sig. Politikernas lösning är inte att uppmana unga till sexuell återhållsamhet utan ännu mer sexualundervisning i skolorna.

Mer sexualliberal propaganda i skolan ska stävja en epidemi av könssjukdomar bland Storbritanniens unga.

Föreningen Local Government Association (LGA) i Storbritannien varnar nu för effekterna av en epidemi av könssjukdomar, som man kallar för ”en tickande bomb”. Tydligen är antalet unga som diagnostiseras med könssjukdomar ”chockerande” med 79 066 nya diagnoser bland 15 – 19-åringar och 141 060 bland 20 – 24-åringar under 2015.

Izzi Seccombe, som är ordförande för LGA:s hälsonämnd, är orolig över utvecklingen.

— Det finns personer som kommer att bli sterila, vilket verkligen är tråkiga konsekvenser. Det är väldigt oroande för flickor. Sorgen för människor som inte kan eller har svårt för att få barn skulle ingen önska att någon skulle behöva genomlida, säger hon.

Lösningen på problemet tycks vara att införa ännu mer och allmän sexualundervisning i skolorna. Idag behöver inte exempelvis friskolor erbjuda sexualundervisning, då dessa till skillnad från Sverige har ett friare förhållande gentemot den politiskt framtagna läroplanen. Men nu vill man ändra på det, vilket Storbritanniens utbildningsminister Justine Greening håller med samtidigt som hon nu lovar att parlamentet ska ”se över frågan”.

I Västeuropa har skolornas sexualundervisning under lång tid varit starkt influerade och i vissa fall kontrollerad av grupper som Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU), vilka har en starkt sexualliberal ideologi som uppmuntrar unga till fler sexuella partners och experimentering. På vilket sätt den typen av propaganda ska kunna minska antalet könssjukdomar återstår att se.

Källor:
More women will become infertile if sex education is not taught in schools, town hall chief says
Kritik mot RFSU:s roll i sexualundervisningen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om