Konservativ kvinnlig debattör lyfter fram kontantfrågan

BANKVÄLDET. Den konservativa debattören Mira Aksoy problematiserar illvilliga krafters kontroll över medborgares inköp och föreslår kontanter som motmedel.

Nordfront skrev förra året om den före detta SD-medlemmen och ungsvenskan Mira Aksoy. Detta efter att hon twittrat om att européer bör föda mer barn så att inte ”mänskligheten i framtiden kommer vara 80% afrikansk och asiatisk”.

Aksoy är själv etniskt halvkurdisk men är född och uppvuxen i Sverige och gästade för några månader sedan alternativhögerpodden Vita pillret, där hon menade att hon har en helt svensk kulturell identitet. Efter det blev hon avstängd från det partilojala ungdomsförbundet samt fick ett ärende startat mot sig av moderpartiet. Nu har Aksoy lämnat partipolitiken och är numera skribent för Samhällsnytt samt Twitter-debattör.

För några dagar sedan lyfte hon fram delar av problematiken kring att alla inköp gjorda med bankkort lagras av mot invandringskritiska svenskar illvilliga krafter. I samma anda populariserade hon tanken om att börja använda kontanter för att värna integriteten.

Inlägget har fått många gillamarkeringar och kommentarer, där många sjunger kontanters lov.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SigfridFredrikaHaraldTobias Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Tobias
Medlem

Helt rätt,använder själv till 95% bara kontanter,ju fler som gör det så desto bättre,att använda plastkort är samma sak som att legitimera banker och deras utopi om ett kontantfritt samhälle!

Harald
Medlem

Är rubrikens ”kvinnlig” något särskiljande? Jag menar Aksoy verkar ju vara omtryckt av alla möjliga men är det så att kvinnor oftare än män inte bryr sig om bankväldets kontantlöshet och gärnare än män shoppar loss med kort? Eller varför är det viktigt att rubricera den konservativa debattören som kvinna? Är det ”kors i taket”?

Fredrika
Medlem

Kanske det är nazistiskt och högerextremistiskt att vilja att kontanter finns kvar? Hakkors i taket?

Sigfrid
Medlem

Själv handlar jag enbart med kontanter i affärer har råkat ut för att dom inte tar kontanter men då har jag lämnat varorna och gått och handlat någon annanstans.Dock så har jag någon gång när jag åkt kommunalt inte kunnat undvika kort men det är väldigt sällan.