Kongoleser försöker bränna ner stadsdel i Paris – ogillade kongolesisk sångare som uppträdde

FRANKRIKE. Eftersom en konsert med en kongolesisk sångare inte föll ett antal kongoleser i smaken har man nu satt eld på alltifrån vespor till bilar i närheten av tunnelbanestationen Gare de Lyon i Paris. Samtidigt försöker man hindra att brandkåren kommer fram för att släcka elden.

Ett stort antal kongoleser, som i mainstreammedia beskrivs som ”politiska motståndare till Kongo-Kinshasas regering”, har tänt eld på flera fordon och annat antändbart i närheten av tunnelbanestationen Gare De Lyon i Paris.

Bakgrunden är att den kongolesiske sångaren Fally Ipupa har upprätt i närheten, vilket inte har fallit de upprörda kongoleserna i smaken. Enligt BBC tycker de att sångaren är för närstående hemlandets regim, varför man nu alltså försöker bränna ner en hel stadsdel i Paris.

Parispolisen hade tidigare avslagit en ansökan från kongoleser som ville anordna en protest mot sångaren, med motiveringen att det var ett ”spänt politiskt sammanhang”.

Till BBC berättar ett vittne om förödelsen i närheten av Gare de Lyon:

— Det var stor svart rök. Folk strömmade till platsen och började tända eld på saker. Det såg verkligen ut att bli riktigt illa väldigt snabbt. Trafiken stoppades i varje riktning, det var kaos.

När polis och brandkår kom till platsen för att försöka lugna ned stämningen respektive släcka bränderna attackerades de av den uppretade afrikanska folkmassan.

— De kastade allt de kunde mot poliserna och brandmännen som bara var där för att göra sitt jobb. De bara tände eld på allt de kom åt och slogs med varandra, berättar BBC:s vittne.

Enligt kongolesisk media har kongoleser från hela Europa kallats in för att försöka störa konserten.

Källa:
Paris Gare de Lyon: Fire at station amid DR Congo concert protest

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausRokvikenCaesar-AureliusMarcus Hansson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Marcus Hansson
Redaktör

Mångfald är styrka. . .

Caesar-Aurelius
Medlem

Ja, alla fransoser, är ni nöjda nu när ni har fått det som ni röstat på?

Rokviken
Medlem

Enfald är tydligen styrka när ingen gör motstånd.

Klaus
Medlem

En högtidsdag för afroimperialisten Napoleon IV Macron. Han beordrade väl inte brandkåren dit.