Kommunistiska partiet får inte hyra lokal i Borås: ”De är våldsbejakande extremister”

INRIKES. I Borås får inte Kommunistiska partiet längre hyra lokal av kommunen, som efter att ha läst partiets politiska program kommit fram till att deras medlemmar är ”våldsbejakande extremister”. På Facebook skriver partiet att beslutet är ”odemokratiskt” men menar samtidigt att inte alla partier bör behandlas lika.

Kommunistiska partiet demonstrerar för klasskamp i Uppsala. Foto: 199pema (CC BY-SA).

Kommunistiska partiet i Borås får inte längre hyra lokaler av Borås kommun. Detta efter en utredning som gjorts av Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), som kommit fram till att partiet är ”vänsterextremt” och faller inom ramen för det orwellianska begreppet ”våldsbejakande extremism”.

 Det finns ett uppdrag från politikerna i Borås att ta fram en plan mot våldsbejakande extremism. När vi uppmärksammade att Kommunistiska partiet är verksamt i Borås och hyr lokaler av Borås stad så läste vi partiprogrammet, säger CKS avdelningschef Peder Englund till Nya Tider.

På Kommunistiska partiet i Borås Facebooksida kommenteras beslutet med retoriska frågor som ”Är det demokratiskt att vi inte får hyra lokal av Borås stad, precis som alla andra organisationer? ” .

När Nordfront ringer till Kommunistiska partiets huvudkontor i Göteborg bekräftar också Pär, som svarar i telefonen, att de anser att alla politiska organisationer bör behandlas lika av kommuner.

— Ja alla som… ja i princip ja, svarar Pär.

Men när han frågas om detta även gäller exempelvis Nordiska motståndsrörelsen ändrar han sig.

— Nej, det är ju en terrororganisation.

Med ”terrororganisation” menar Pär att det ”är en del av deras verksamhet att bryta mot lagen” och att organisationens företrädare ”bombhotar, mordhotar och angriper folk”. På fråga om han syftar på de så kallade bomberna i Göteborg, som av lögnpressen felaktigt har tillskrivits Nordiska motståndsrörelsen, svarar han endast:

— Ja, bland annat.

Källa:
Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra lokal: “Våldsbejakande extremism”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments