Kommunist: ”Polis körde 5 km med mig på motorhuven”

En aktion vid Migrationsverkets förvar i Kållered utanför Göteborg urartade den 6 augusti. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) var där för att stoppa en utvisning och bildade kedja till hinder för transporten, rapporterar P 4 Göteborg.

Enligt en av demonstranterna körde polisen in i dem varpå en lång skräckfärd tog vid.

”Jag slungas upp på motorhuven och då kan man ju tänka sig att han ska stanna och få av mig, men i stället kör han vidare i hög fart i fem kilometer”, säger Stefan Berg till TT.

Stefan Berg, ordförande i RS-Göteborg.

Beskriver händelsen på sin blogg

”Jag kastades upp på bilens motorhuv när föraren accelererade en gång till för att pressa undan demonstranterna. Istället för att stanna så fortsätter han köra, först med hög acceleration, kraftigt krängande med bilen och sedan med jämn hastighet i säkert över 50 kilometer i timmen. Två poliser uppger själva i ett PM att färden fortsatte i fem kilometer. I varje kurva fick jag kramla mig fast hårdare för att inte tappa taget och kastas av bilen, och under hela färden möter vi då och då bilar.”

Polis och internetdebattörer av annan åsikt

Men enligt polisens presstalesman Peter Adlersson körde polisbilen långsamt och stannade flera gånger.

På Flashback diskuteras kommunistens hastighetsangivelser. En av debattörerna invänder med att det amerikanska tv-programmet Myth Busters redan granskat möjligheterna att klamra sig fast på en motorhuv.

En annan har en alternativ teori:

”Nej, det låter helt orimligt. Kanske metallerna i käften hakade fast i vindrutetorkaren?”

Se inslaget från Myth Busters här:

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om