Kommunist ger Motståndsrörelsen rätt – är positiv till ett enat Norden

DEBATT. Den kommunistiska kolumnisten och författarinnan Kajsa Ekis Ekman erkänner i en krönika i Metro att Nordiska motståndsrörelsens idé om ett enat Norden inte bara är att föredra framför EU, utan även något att sträva efter.

Kajsa Ekis Ekman under ”Festival of Dangerous Ideas” 2014 – nu tror hon på ett enat Norden.

I en artikel i folkfientliga Metro skriver kommunisten Kajsa Ekis Ekman att en nordisk union där länderna Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island skulle ingå vore att föredra framför ett medlemskap i EU. När hon skall lista några av de fördelar hon menar att en nordisk union medför kommer det emellertid endast politiskt korrekta floskler.

Unionen skulle lanseras med stora satsningar på det som Norden är känt för: välfärd, jämlikhet och jämställdhet.

[…]

Vi ska bli en stolt fristad för hotade och förföljda människor.

Som stöd för sin idé om att ena de nordiska länderna i en union tar Ekis Ekman historikern Gunnar Wetterberg, som länge argumenterat för detta. Wetterberg har tydligen konstaterat att ett förenat Norden är en ”realistisk utopi” som kan bli verklighet 2040.

Ekis Ekman tycks dock inte nöja sig med en union, då hon avslutar sin debattartikel med orden ”Då ingen kommer att kunna enas om vem som ska bli kung över Norden får vi övergå till republik. ”

Nordiska motståndsrörelsen har som bekant som ett av sina främsta mål att ena de nordiska länderna i en framtida nationalsocialistisk republik. I Motståndsrörelsen partiprogram Vår väg står det bland annat att ett enat Norden skulle säkra de nordiska folkens självständighet och enklare möjliggöra de nordiska folkens rasliga och kulturella överlevnad. Ett enat nordiskt försvar skulle även kunna stå starkt emot fientliga krafter i världen”, samt att ”Sverige är en allt för liten enhet för att stå självständigt i en värld som i alla fall många år framåt kommer att utgöra ett direkt hot mot vårt folks frihet. Därför är det en nödvändighet att vi slår oss samman med de övriga nordiska folken.”

Kajsa Ekis Ekman är sedan tidigare känd för att ha suttit fängslad i Givonfängelset i Ramla. Detta efter att ha gripits av israelisk militär under 2015 i samband med att hon befann sig ombord på ett fartyg tillhörande den antiisraeliska aktionen Ship to Gaza.

Källa:
Kajsa Ekis Ekman: Varför bildar vi inte en nordisk union?

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan

Ekman, kom ut ur dina kvasi-filantropiska dimmor och inse att du är en tjänare åt krafter som har allt annat än folks välmående som drivkraft. Behöver man komma i skydd söker man sig till ett grannland eller närområde, man börjar inte en lång resa till en helt annan världsdel, från t ex Mellanöstern till Finland.
I framtiden kommer Sverige och Norden inte att vara känt för ”jämlikhet” och andra judiska dumheter vi blivit pådyvlade och som egentligen inte är våra egna naturliga synsätt, utan som en hemort för dem som lyckades besegra de mörka krafter du idag arbetar för.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan

Att vara filantrop är något som Soros använder som sitt varumärke. Resten följer med som lämlar i ett tåg fullt av idioter.

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

ännu så länge måste vi – plocka russin ur kakorna – och fokusera oss på dem. alltid något att glädjas över om ni förstår —-

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan
Reply to  Vera

Du har så rätt. Man får se det positiva också.Själv hamnar jag i dysterläge och skriver därefter. Ska försöka skärpa mig:)

Leo
Nybörjare
Leo
2 år sedan

Hon har ju faktiskt även pekat på några andra av de punkterna som vi vill belysa. Exempelvis om att lämna EU https://www.metro.se/artikel/kajsa-ekis-ekman-det-%C3%A4r-dags-att-l%C3%A4mna-eu

Samt i att hon menar på att bankerna styr världen och vill flytta makten från folket i https://www.metro.se/artikel/kajsa-ekis-ekman-bankerna-m%C3%A5ste-demokratiseras