Kommunens ”storsatsning” mot våld – korvgrillning och fika

HÖRBY. Kommunstyrelsen känner att våldet samt oroligheterna kring ungdomsgängen i Hörby nu har eskalerat. Som en ”lösning” på problemet kommer nu en ungdomssamordnare att anställas som istället ska erbjuda ungdomarna trevligheter såsom grillning och fika.

Kommunstyrelsen i Hörby har i veckan beslutat att anställa en särskild ungdomssamordnare för att försöka få bukt med det ökande våldet samt oroligheterna som de sett bland ungdomarna i centrum. 250 000 kronor har avsatts till projektet som kommer att pågå mellan vecka 24 till 33.

— Vi kommer att påbörja rekryteringen så fort som möjligt. Syftet är att få in ungdomar, som inte har något att göra, i aktiviteter och verksamheter där det behövs mer vuxenkontakter, säger kommunalrådet Susanne Meijer (S).

Förslaget kommer också från socialchefen Eva Klang Vänerklint då även hon har sett att oroligheterna mellan de olika ungdomsgängen nu under våren har eskalerat, någonting som även har börjat påverka lokalsamhället negativt.

— Ungdomssamordnaren har som specialuppgift att prata med ungdomarna. Vi måste kunna erbjuda trevligheter för dem. Vi måste tänka kloka och positiva tankar och göra något tillsammans för att lösa det här, säger hon.

De aktiviteter som ungdomssamordnaren bland annat ska erbjuda för att stävja våldet är grillkvällar, matlagning, musikarrangemang samt fikaträffar.

— Det kan handla om aktiviteter runt torget, som korvgrillning och tältaktiviteter. Vi kommer att jobba med civilsamhället och idrottsföreningarna kring detta, säger Meijer.

Hela projektet görs i samverkan mellan flera olika aktörer, bland annat kommunen, näringslivet, föreningslivet, polisen och räddningstjänsten.

Källa:
Kommunens recept mot våldet – korvgrillning

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments