Kommunen betalade vaginamålning på skola – nu täcks den över

OPASSANDE. Kommunen beslutade att bekosta en grafittimålning föreställandes en vagina på Nyköpings nya högstadieskola. Nu ändrar sig dock kommunen som bestämt sig för att bygga in målningen med en vägg.

Falkholt

Ett av Falkholts ”konstverk” på en skola i Halmstads kommun.

Könsorgansfantasten och grafittimålaren Carolina Falkholt fick 40 000 kronor av Nyköpings kommun för att göra ett grafittikonstverk på Nyköpings nya högstadieskola. Efter att ”konstverket”, som till en viss del föreställde ett kvinnligt könsorgan, var färdigt ändrade sig dock kommunen som nu beslutat att bygga in det med en vägg.

— Det finns många som inte tycker att målningen ska vara exponerad. Nu löser vi det problemet men målningen finns ändå kvar… Det är det bästa vi kan göra just nu. Vi tar inte bort målningen men vi täcker över den, säger  kommundirektören Eric Carlgren.

— Jag är chockad… Alla elever vet ju ändå vad det är för målning som finns där under, säger Carolina Falkholt.

Den socialdemokratiska skolpolitikern Cajsa Widqvist, högstadierektorn Harke Steenbergen eller konstansvariga Eva Josephson vill i dagsläget inte kommentera beslutet att bygga in målningen.

Carolina Falkholt har tidigare i samarbete med Statens konstråd gjort könsorgansorienterade konstverk på Halmstad  kommuns skolor.

Källa:
Snippan kapslas in

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments