Kommunalråd inför 1 maj: Nordiska motståndsrörelsen ”vill förstöra en fin dag” för Uppsalabor

UPPSALA. Kommunstyrelsens ordförande i Uppsala hävdar att Nordiska motståndsrörelsen ”vill förstöra” för vanliga Uppsala-bor genom att anordna 1 maj i staden.

Kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, Erik Pelling (S), låter sig idag intervjuas av Aftonbladet där han uppger missnöje över att demonstrationsrätten gäller även för politiska organisationer som Socialdemokraterna inte tycker om.

– De som går i NMR-marschen blir inte särskilt många – men de kommer att förorsaka stora kostnader. Det kommer att kosta multum, säger Pelling till Aftonbladet.

Pelling lägger skulden på hur mycket saker och ting kostar på Nordiska motståndsrörelsen, och inte på de motdemonstranter som kommer dit för att vandalisera och kasta föremål på polishästar och vanliga människor som vänsterextremister gjorde i Kungälv förra året.

Till Aftonbladet antyder Pelling att han understödjer för kommunen kostsamma motdemonstrationer genom ett uttalande om att ”vi accepterar inga våldsbejakande extremister på våra gator”. Förutom detta kräver han en ”stor polisbevakning” trots att en sådan såklart kostar mer pengar för kommunen.

Men Nordiska motståndsrörelsen kostar inte bara pengar, enligt Pelling, utan har också för avsikt att förstöra vanliga människors fina dagar. Att göra livet surt för vanliga Uppsalabor är motivet bakom Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Uppsala enligt Pelling.

– Det är också kostsamt i det avseendet att de förstör en härlig dag. Många vilar ut efter Valborg, möter våren i Uppsala med nära och kära, andra går i demonstrationstågen. Det brukar vara en fin dag i Uppsala. Det är det de vill förstöra, säger han.

Till skillnad från sin socialdemokratiske partikollega i Kungälv, Miguel Odhner, tänker inte Pelling försöka på att stoppa Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration. Däremot hoppas han få bestämma över polisen gällande Motståndsrörelsens marschväg.

Källa:
Pelling om nazist-marschen: ”Det kommer att kosta multum”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
6 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Wäring
Wäring
4 månader sedan

En lika infantil som förväntad analys av Erik Pelling: Vi samlas där och då enkom för att kunna förstöra en fin vårdag. Egentligen är vi nationalsocialister inte intresserade av den här världen och vilka som styr den, vi har inga mål utan vill endast fördriva tiden genom att jäklas med omgivningen. Politikeravskummen sitter i sin lekstuga, får betalt för att lira bort vårt hem, spruta floskler, dubbeltänka och bedyra sin lojalitet till makten. Det kan inte innebära annat än fördummning hos den enskilde och kommentarerna blir som vi ser därefter.

Sigfrid
Sigfrid
4 månader sedan

Erik Pelling förfasar sig över kostnaderna som NMR orsakar med sin demonstration.Men det är en bakatell jämfört med de kostnader som importen av avskum orsakar och det stör inte Pelling alls.Uppsala har på de senaste åren förvandlats till en stad styrd av importerat avskum som borde utrotats från jordens yta.När jag växte upp i staden på 50-talet så var det bara vita civiliserade människor som bodde där men numera så befolkas staden till stor del av importerat avskum som borde utrotas.

Lingonet
Lingonet
4 månader sedan

Här en kul men talande sketch om sossialdummokraterna, efter almedalen, av Björn Björkqvist.
Skitkul men sorgligt nog väldigt realistisk.
Se den!
https://www.youtube.com/watch?v=gM11nitjiJ4&list=PLA9zRR-EwULdJjXrgxjpFgULh3bDrBDUa&index=7

Lingonet
Lingonet
4 månader sedan

Egentligen är det bra att duktiga idioter uttalar sig i media, uppsalaborna vet nog var de verkliga problemen ligger.
Till och med hårdgjutna gråsossar borde få sig en och annan funderare efter slika verklighetsfrånvarande uttalanden.

Klaus
Klaus
4 månader sedan

Jag rekommenderar kommunstyrelsen att lyssna Nmrs talare på 1 maj.

Lingonet
Lingonet
4 månader sedan
Reply to  Klaus

De kommer inte kunna höra pga deras omgivning, ”inga rasister..”