Kommun kräver stöd från staten i hanteringen av främlingar

SVERIGE. I ett brev till staten kräver Ljusnarbergs kommun stöd i hanteringen av främlingar. ”Vi vill ge ett värdigt mottagande till ensamkommande barn, asylsökande och kommunplacerade. Vi bryr oss om våra invånare.” står det bland annat i brevet. Kommunen är den som tar emot flest främlingar per invånare i Sverige.

Att inhysa främlingar i svenska samhällen kostar enormt mycket pengar och kräver stora resurser. Ljusnarbergs kommun i södra Dalarna tar emot flest främlingar per invånare i hela landet. Men har begärt avlastning.

— Officiellt så har vi under en ganska lång tid bett att åtminstone få ett lite mindre antal flyktingar i vår kommun för att vi ska kunna klara av det helt enkelt, säger Ewa-Leena Johansson (S), kommunalråd.

Efter att de inte har fått gehör för sina önskningar har Johansson och kommunchefen Bo Wallströmer skrivit till staten och kräver stöd och lösningar. Det är dock inte något slut på inflödet man vill ha. Trots den hårda situationen som kommunen befinner sig i så är man stolt över att stödja invasionen och vill kunna fortsätta med det. Men för att så ska bli så behöver man hjälp från staten.

Därför kräver nu kommunen att företrädare från staten kommer till kommunen för att diskutera problemet samt lösningar på situationen så att invasionen kan fortsätta. Ljusnarbergs kommun kräver också att flera kommuner tar sitt ansvar i invasionspolitiken och ”öppnar upp sina hjärtan”.

”Vi vill kunna fortsätta följa våra lagar. Vi vill ge ett värdigt mottagande till ensamkommande barn, asylsökande och kommunplacerade. Vi bryr oss om våra invånare. Vi bryr oss om våra egna anställda som dagligen kämpar under hård press med dessa frågor. Vi ser stora möjligheter till utveckling i framtiden”, står det bland annat i brevet.

Hela brevet till kommunen finns att läsa här:
Nödropet- Vi är på en ohållbar nivå

Källa:
Tar emot flest flyktingar- ber om hjälp

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om