Kommun köper gård för 5,6 miljoner kronor som bostad för främlingsfamilj

MASSINVASIONEN. En exklusiv gård i Bjärehovsparken i Lomma blir bostad åt en främlingsfamilj som kommunen betalar för.

Gården köptes för 5,6 miljoner kronor av Lomma kommun i september förra året. När köpet skedde var det oklart vad huset skulle användas till. Nu har det kommit fram att gården ska bli bostad åt enbart en familj av nyanlända invällare.

Efter flera decenniers diskussioner har Lomma kommun nu köpt loss gården, som ligger vid Bjärehovskolan och Bjärehovsparken. Kommunen uppger att de köpte gården eftersom de har planer för hela området.

— Den ligger strategiskt och därför har vi länge velat ha den för att kunna utveckla området, sade dåvarande ordförande i kommunstyrelsen Anders Berngarn (M) till Lommabladet.

Renovering av huset har skett och snart ska familjen flytta in. Eftersom kommunen har planer på vidare utveckling av området är denna lösning temporär i väntan på att utvecklingen ska fastslås.

Källa:
Gård i Bjärehovsparken blir bostad åt flyktingfamilj

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Fredrika says:

    Sista meningen är naturligtvis nyckeln. Utvecklingen är fastslagen inofficiellt. Våra fiender hånskrattar.

  • Känns bra att betala skatt!


  • Lämna ett svar