Kommentar: Svensk polis har förmåga till terrorattentat

KOMMENTAR. Björn Fredriksson kommenterar här påståendet att Nordiska motståndsrörelsen är kapabel att begå terrorattentat, något som Säpo-analytikern och rasfrämlingen Ahn-Za Hagström påstått i en intervju med Sveriges radio. Samtidigt resonerar han kring det faktum att polisen är kapabel att begå massmord.

— Vår bedömning är att det här är en organisation som har förmåga att begå brott, att begå allvarliga brott som skulle kunna klassas som ett terrorattentat.

Så säger rasfrämlingen och Säpo-analytikern Ahn-Za Hagström om Nordiska motståndsrörelsen.

För det första kan vi direkt börja med att konstatera att hennes påstående är sant.

Då kanske man kan fråga sig vad jag menar med det. Läs vad hon har sagt. Nyckelordet är kapabel. Varenda människa som inte ligger i koma eller lider av allvarliga handikapp är kapabel till att begå ett terrorbrott, exempelvis genom att köra en bil in i en folkmassa. Det säger väl då sig självt att det inom en organisation som Motståndsrörelsen finns åtminstone någon som är kapabel att begå terrorbrott. Eller i frimärksklubben för den delen. Påståendet är alltså korrekt, om än totalt intetsägande.

För det andra, varför lyfts detta påstående fram?

Just för att det, som jag kom in på redan i första stycket, är totalt intetsägande och därmed helt öppet för tolkning. Förhoppningen är att den genomsnittlige läsaren i detta ska tolka in att Motståndsrörelsen är kapabel och villig att utföra attentat, när det egentligen bara betyder att organisationen har medlemmar som inte är ”grönsaker”.

För att ingen ens med vilja ska kunna missförstå vad jag menar så kan jag hitta på ett annat exempel, låt oss säga en poliskår. Polisen har tusentals anställda som är beväpnade med skjutvapen. Polisen är därmed kapabel till att begå massmord. Detta måste dock inte betyda att polisen är villig att försöka begå massmord.

Detta är alltså ett ypperligt exempel på hur man kan ljuga utan att ljuga. Genom att säga eller skriva någonting som kan betyda allt och ingenting kan man ljuga friskt, utan att i efterhand kunna ställa till svars för det. Ett beteende för ormar, men vad ska man annars förvänta sig av systemets medlöpare?

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SigfridKarl AFredrikaAndré Devecseri_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Undra om man riskerar HMF-åtal om man i samma anda vågar hävda att judar är ”kapabla” till att ljuga (även om viktiga saker som andra världskrigets historia) – och även försöka anordna folkmord mot oss?

André Devecseri
Medlem

Tveklöst, och i synnerhet i Tyskland hade det blivit flera år på kåken för det.

André Devecseri
Medlem

Och likförbannat saknar de resurser för att ta itu med främlingarna i våra ghetton…

Fredrika
Medlem

Ja det är rätt! Säpodemokraterna lyder under regeringen. Deras knähund Sveriges Radio sprider lögner och när det är sanningar blir de lögner genom att de blandar koncept i tendentiösa utläggningar. Som ”en fjärdedel av de mest aktiva medlemmarna har dömts för…” Hur skapar de en kategori av ”de mest aktiva”? Hur räknar de ut en fjärdedel av dem? De kan lika gärna säga ”att ha knivmördat en människa ökar chansen att vinna journalistpriset Guldspaden med cirka 7200 procent”, vilket inte är osant med facit i hand. Batikhäxorna med sina älsklingsbaaaarn har en stor våldskapacitet. Hur många HVB-hem är inte potentiella… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Vi ska känna oss trygga i att vi är kapabla till att begå terrorattentat (= alltifrån legala antisionistiska klistermärken som faller inom tryckfrihetsförordningen till spontana grundlagstadgade icke tillståndsgivna demonstrationer, släppa loss 1000 fulla skinnskallar i Almedalen eller ännu handfastare saker).

Det vore ju skit med en organisation som aspirerar på regeringsmakten som inte är beredd till det.

Men vi kommer aldrig att lastbilsmassakrera, gruppvåldta eller slakta några svenskar på IKEA – det sköter (((regimen))) om.

Sigfrid
Medlem

Nu mobiliserar pk-Sverige alla resurser för att sprida lögner och desinformation till valet.De folkförrädare som nu styr vill till varje pris sitta kvar så dom kan fortsätta med förstörelsen av landet.Vi kan räkna med enorma mängder lögner från MSM och myndigheter inför årets val.