Kom till Sverige som ”flyktingbarn” och fick asyl – semestrar i hemlandet

MASSINVANDRING. Amir Nabizadeh, ledare för de sittstrejkande afghanerna i Stockholm, beviljades uppehållstillstånd i Sverige. Nu har han åkt hem till Mellanöstern på semester.

Amir Nabizadeh kom som ”flykting” till Sverige men åker trots det på semester till hemlandet han flytt från.

Amir Nabizadeh, som kom till Sverige som ett så kallat flyktingbarn och som har fått stor uppmärksamhet som talesperson för organisationen ”Ung i Sverige” som kräver amnesti för alla afghanska män som fått avslag på sina asylansökningar,

När afghanledaren fick uppehållstillstånd i Sverige påstod han att han var 18 år men riksdagsledamoten Hanif Bali (M) publicerade i oktober år 2017 uppgifter som visar att Nabizadehs uppehållstillstånd kan ha utdelats på falska grunder. Detta då uppgifterna visar att Nabizadeh i själva verket är minst 23 år.

Bali hittade nämligen en gammal hemsida från 2012, där Nabizadeh uppger en helt annan ålder än vad han uppgett till svenska myndigheter. Hemsidan är en blogg, skriven på persiska, där Nabizadeh uppgett att han är född 1994. Till svenska myndigheter har han däremot uppgett att han är född 1999. Efter upptäckten skrev Bali på sin blogg:

På bloggen uppges han med persiska årtal vara född 1372-11-11 (1994-01-31), det skulle göra honom 23 år. På bloggen länkades ett Facebook-kontot där han återigen är registrerad som född, men denna gång med västerländsk kalender, 1994-01-31. I den svenska folkbokföringen är Amir registrerad som född 1999-01-31 (18 år). Inläggets tidsstämpel är daterat till den 8 Juni 2012. Till bloggen är kopplat en äldre blogg, ett Facebook-konto och ett Google Plus-konto.

Nu uppger dock Nabizadeh rest till Mellanöstern på semester. På sin Twitter skriver han att han är ”hemma efter tre år” men att han längtar tillbaka till Sverige.

Är i Teheran hemma efter tre år, mamma och pappa är glada men jag vill vara i Sverige! Jag saknade mina vänner och skolan. Här i Teheran finns allt men inte tryggheten som jag hade i Sverige _(._.)_
Hur är det för er i Sverige? pic.twitter.com/QN2SU5DJbF
— Amir Nabizadeh (@nabizadehse) January 10, 2018

Många användare på Twitter anklagar nu afghanledaren för att vara en bedragare och flera uttrycker en önskan om att han ska stanna kvar i Iran och inte återvända tillbaka till Sverige. Bland annat skriver en användare:

Hur i HELVETE kan man ha asylskäl om man DIREKT efter uppehållstillstånd åker hem till föräldrarna & hälsar på?! Asylskäl. Innebär. Att. Man. Fruktar. För. Sitt. Liv. Om inte detta är bevis för hur jävla korrupt & trasigt asylsystemet är så vet jag fan inte längre.

Källa:
Amir Nabizadehs Twitter

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Ekonomisk immigration på bekostnad av svenska skattebetalare, inget annat!!!!! PK maffian ljuger, ljuger och ljuger igen för sitt eget folk. Ingen skam i kroppen hos folkförrädarna, dessa förbannade löss och parasiter.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan

”Flyktingars” missbruk av asylsystemet med semesterresor till fruktansvärda krigshärdar och hårdföra diktaturer utan problem, har varit känt av alla som någonsin arbetat vid någon av alla de flyktingförläggningar som öppnades över hela landet mellan 1987 och 1993. När jag och frun med tre små barn fick nöja oss med ett besök till Junsele djurpark som enda semesterutflykt så stack det lite grann i ögonen när somaliska familjen med fem ungar kunde flyga hem till Somalia under sommarlovet. Nu efter 20 år utan förändring eller uppmärksamhet i media, kan jag garantera att det inte kommer att bli någon förändring. Det är… Läs mer »

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Bra information och kommentar Janne. Ungdomarna som inte vet något annat än hur det sett ut de senaste 20 åren behöver massor med information från längre tillbaka i tiden. Kanske så långt tillbaka i tiden då det ännu var möjligt att enklare ändra samhällsutvecklingen, på den tiden då vi hade något bättre pressfrihet.

Lars
Nybörjare
Lars
2 år sedan

Låt honom inte återvända till Sverige;
kasta också ut alla skäggiga medelålders män som ljugit sig in i landet.
Sverige skall inte ha någon som helst utomeuropeisk invandring.
En droppe tattarblod förorenar den ariska rasen.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Ensamkommandebluffen är ett av de allra värsta brotten och sveken mot den etniskt svenska befolkningen. Räkenskapens dag kommer!

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

comment image