Knuffkalas, bandyfinal och fega rödingar – Näste 1 i Uppsala

AKTIVISM. Lördagen den 17 mars var Näste 1 i Uppsala för att sprida det nationalsocialistiska budskapet. Aktiviteten var fylld av heta diskussioner, spottande meningsmotståndare och maskerade rödingar. Läs mer här!

Ett par minusgrader och strålande sol välkomnade kamraterna vars uppgift var att informera Uppsalaborna om Nordiska motståndsrörelsens politik denna dag. För första gången på fem år skulle SM-finalen i bandy gå av stapeln på Studenternas IP, vilket är något av en folkfest i Uppsala. Förhoppningen var därför att det skulle befinna sig mycket folk ute på gatorna.

Ungefär klockan 11:15 ställde Motståndsrörelsens delegation upp med två fanor och en banderoll utanför en av ingångarna till S:t Per-gallerian, på gågatan som går genom stadens centrala delar. Vid den här tiden var det fortfarande relativt få människor som befann sig på gatorna, även om det var fler än en vanlig lördag.

Till en början gick allt i sakta mak. Flygblad bytte ägare och ett fåtal diskussioner ägde rum. Inget utöver det vanliga. Efter ungefär 20 minuter körde en civil polisbil in på gågatan. Två konstaplar klev ur och initierade kontakt. De ställde de vanliga frågorna. Vad ska ni göra här? Hur länge blir ni kvar? Svaren blev, sprida information och det beror på vad som händer.

Snart kom ytterligare poliser till platsen. Någonting vi i Nordiska motståndsrörelsen märker, är att ju fler poliser det är på platsen desto mer mod får illasinnade meningsmotståndare till att hitta på dumheter. Denna dag var inget undantag.

Provokatören var en man som bestämde sig för att gå rakt in i en av fanbärarna och knuffa till honom med axeln. Mannen blev genast bortknuffad och spottade då på marken framför en av aktivisterna, för att sedan försöka fly därifrån. Aktivisterna ville självklart inte låta honom komma undan så lätt och försökte konfrontera honom, men en polisman ställde sig emellan och ropade högt att de minsann inte skulle ge sig på medborgare. Medborgaren var i detta fallet knappast oskyldig, men hann under tiden springa iväg. Efter det utbröt en diskussion med polismakten om det inträffade.

Efter denna incident kom det fler poliser till platsen, men det hade även hunnit bli en stridare ström av civilister som rörde sig längs gatan. Många av dessa ville diskutera politik. Somliga var välvilligt inställda, andra inte. Bland annat kom det fram en palestinier som ville diskutera Israel och sionister. Han var, naturligt nog, skarpt kritisk till båda dessa fenomen och verkade komma bra överens med den aktivist han diskuterade med och han var faktiskt inte dagens enda palestinier som kom fram för att prata. Det är alltid kul när man får träffa meningsfränder, även om de råkar komma från en annan del av världen.

Ungefär vid samma tidpunkt fick vi dagens första pengadonation av en generös förbipasserande. Hela 1700 kr! Men det skulle visa sig att detta inte var dagens enda eller största donation, en stund senare fick vi 2000 kronor till av en annan ädel herre! Stort tack till er båda. Om även du som läser det här vill donera kontanter, klicka här.

Strax efter detta inträffade, i mitt tyckte, dagens mest humoristiska (kanske då förutom de sorgliga antirasisterna som skulle dyka upp lite senare) samt dagens märkligaste händelse. Den humoristiska händelsen involverade en man som enligt egen utsago var historielärare, stackars barn, säger jag bara. Han tyckte att det var hemskt att Motståndsrörelsen stod för ”att alla människor inte är lika mycket värda”, men han hade själv inga problem med att kalla oss för neandertalare, icke-människor, bara för att vi har en annan åsikt. Mannen fick dock svar på tal som hette duga. Händelsen fångades på film och lades upp på Nästets Twitterkonto:

Den märkliga händelsen var att en förbipasserande kvinna helt sonika ställde sig mitt framför en av fanbärarna och började stirra honom i ögonen i någon slags spontan version av arga leken. Uppskattningsvis stod hon så i cirka 5-6 minuter innan hennes väninnor drog henne bort därifrån.

När klockan började närma sig 13:30 funderade nästeschef Anders Rydberg om det inte började bli dags att avrunda aktiviteten. Knappt hade han dock hunnit säga detta innan deltagarna på plats kunde ana en svart banderoll som sakta närmade sig längre ner på gatan. På banderollen stod skrivet ”KÄMPA UPPSALA” och bakom den stod runt 15-20 vänstermuppar av olika slag. De flesta var maskerade, men de som inte var det hade antingen färgat hår och piercingar eller långa dreadlocks.

Strax innan dessa meningsmotståndare dök upp hade de sista poliserna lämnat platsen med påslagna blåljus. När människorna bakom banderollen verkade inse att ordningsmakten inte längre fanns där för att skydda dem stannade de på behörigt avstånd, ungefär 50 meter bort, innan de började skrika sina uttjatade ramsor. Eftersom den lilla gruppen uppenbarligen inte utgjorde något hot, utan snarare kunde ses som en slags lustig (men sorglig) underhållning, bestämde sig motståndsmännen från Näste 1 för att fortsätta dela ut flygblad en stund till, samt att besvara deras ramsor med sina egna.

Trogna läsare av Nordfront kanske minns den offentliga aktivitet som Näste 1 hade i Uppsala den 12 augusti 2017, där en rasfrämmande polisman flera gånger försökte starta konflikter med Motståndsrörelsens aktivister. Samma polisman var där denna gång och han verkade ha kvar samma agg. I samband med att polisen skulle köra bort den pinsamma gruppen med rödingar kom nästets kameraman nära rödinghopen, valde han helt enkelt att knuffa bort kameramannen därifrån, vilket fick fler övertända polismän att slita tag i kameramannen, trycka upp honom mot en vägg och visitera honom.

När det var klart blev kameramannen dock släppt igen och några minuter senare bestämde sig nästeschef Rydberg att avsluta aktiviteten för dagen. Deltagarna begav sig tillbaka till bilarna och började köra bort därifrån. Polisen, som sedvanligt följde efter bilarna ut ur staden stannade därefter de flesta av bilarna för en nykterhetskontroll av chaufförerna samt identifiering och visitering av samtliga passagerare. Ordningsmakten verkade dock inte ha riktig koll på varför de gjorde så. Till vissa gav de svaret att det var en rutinkontroll, men till andra hade de order från sin chef att identifiera samtliga på grund av någon slags ordningsstörning nere på stan.

Nordiska motståndsrörelsen växer stadigt. Bli en del av det folkliga motståndet mot den illegitima ockupationsmakten du också! Skicka in en ansökan redan idag!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
LasseGrottbjörnenvörtisJimSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
nordbo
Medlem

Starkt ihållande arbete – ljuvligt redigerat
som alltid oavsett märkliga situationer som sker bland förvirrat folkslag.

Roligt när avarten vände huvet så resten med avskrapet skulle följa efter. :)

Caesar-Aurelius
Medlem

Uppsala: Här en total imbecill, som enligt egen utsago var historielärare, som påstår att ”alla människor är lika mycket värda, utom Neandertalare”.

Någon som känner igen dumfejset så att han kan hamna där han hör hemma – i registret för alla ”Imbeciller som alla är lika mycket imbecilla”?

https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?w=wall-157237914_307

nordbo
Medlem

Stackars ungdomar som måste lyssna på hans versioner om 1900 talets konflikter – han fyller nog i ännu mer för att förminska tidigare svensk historia – hans barn..uj uj uj

Rokviken
Medlem

En historielärare som har svalt pk-klyschan :
” Allahs lika värde”.

Freisler
Medlem

Bra att det händer nått i kommuniststaden Uppsala.👍 😊

Lennart
Medlem

Jag hade mina två söner med på denna underbara aktivitet. Vad som gör mig omåttligt stolt är att ni uppför er som kulturmänniskor. Till slut är segern vår!
Hell…

Gunnar
Medlem

Bra som alltid Näste 1. Överallt ska vi dra fram oavsett om det är i de rödas kvarter, i ghettona eller i de finare områdena. Det är våra gator och alla som säger något annat lever i en illusion.

Sigfrid
Medlem

Riktigt bra jobbat i Uppsala kamrater det behövs mycket sådant här i det röda Uppsala.Och som vanligt visar polisen att dom har valt sida och gör politiska bedömningar i sitt arbete.

Jim
Medlem

Anders Rydberg växer för varje klipp jag ser med honom.
Lugn och saklig, påläst och känner av situationer som uppkommer med fingertoppskänsla!
Bra att historieläraren fick en kort men ack så givande konstruktiv kritik om sin svajande genetik,
Ordningsmakten drar fram grillpinnarna i vanlig ordning när tunghäftan slår till.

vörtis
Medlem

Rödspättornas nya strategi verkar vara att få Motståndsrörelsens aktivister att skratta ihjäl sig.

Grottbjörnen
Medlem

”men du är ju rasligt degenererad…” XD

Lasse
Medlem

Hjältar!
Såna här saker är anledningen till mitt medlemsskap och min röst i höst!