Knivslagsmål vid kommunisthögkvarter

OSLO. Två berusade män ska under fredagen ha ropat okvädningsord mot anhängare till Blitzhuset i Oslo. Det hela slutade med vilt slagsmål och en knivskärning.

Blitzhuset i Oslo.

Blitzhuset i Oslo.

För andra gången på kort tid har slagsmål med gatustridsvapen inträffat i anknytning till Blitzhuset i Oslo. Senast i december genomförde kommunister och anarkister med koppling till huset en attack mot en grupp nationella – och andra restaurangäster – som hade ett julbord i närheten. I fredags skedde ytterligare ett bråk – denna gång direkt utanför Blitzhuset.

Två personer, båda i 20-årsåldern, gick förbi Blitzhuset och ska ha ropat okvädningsord mot de Blitzanhängare som hängde utanför huset. De numerärt fler Blitzanhängarna besvarade de verbala angreppen och slagsmål utbröt. Enligt norsk media var det ett tiotal Blitzanhängare på plats (vissa uppger uppemot 30). De två männen lyckades ta sig in i huset där de knivskar en Blitzanhängare. Den knivskurne är nu på sjukhus men är inte allvarligt skadad.

Männen greps senare på kvällen i en närliggande lägenhet, där också kniven återfanns. Enligt en Blitzare som uttalat sig till norska TV2 var de två männen ”högerextremister” och gjorde ”Sieg Heil-tecken” utanför deras högkvarter. Blitz har i media utmålat de två männen som ”nazister” samt gjort kopplingar till Breivik. Att polisen ännu inte klassat brottet som ett ”hatbrott” anser dessa är alarmerande.

Polisen talesman Ole Krokan säger till Verdens Gang att de två förmodade gärningsmännen inte har några sådana kopplingar: ”Jag understryker att de två gripna inte har någon koppling till högerextrema miljöer.” De två personerna, vilka också skadades under slagsmålet, har tidigare domar på sig som rör våld. De ska ha varit berusade under slagsmålet i fredags.

Källor:
Knivstikking og masseslagsmål utenfor Blitzhuset
Blitz raser mot politiet etter masseslagsmål
De siktede etter knivstikkingen ved Blitz vil bli avhørt i dag
Blitz-bråket: Gjerningsmennene slått med planker – Full strid mellom politiet og Blitz om hendelsen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments