Knivhugg och utrymning på asylboenden i Sverige

INRIKES. Våldet och oroligheterna på asylboenden runt om i Sverige fortsätter. Idag har en person skadats av stickvapen på ett boende i Dalarna medan en camping i Göteborg som inhyser migranter har fått utrymmas efter att ett misstänkt föremål hittats i närheten.

Svenskarna har den senaste tiden fått vänja sig vid att läsa om våld och oroligheter runt många av landets alla asylboenden. Idag var inget undantag.

Vid lunchtid fick nämligen Lilleby camping i Göteborg, som numera fungerar som asylboende, utrymmas efter att ett misstänkt föremål hittats av en anställd. På polisens hemsida kan man läsa att den anställde bedömde att föremålet kunde komma att explodera varpå denne ringde polisen, som i sin tur blev tvungna att tillkalla bombskyddsgruppen för att avgöra vad föremålet var för något.

— Vi har utrymt de vagnar som ligger närmast föremålet och spärrat av ett stort område, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Ytterligare en våldsam händelse ägde rum vid fyratiden på ett asylboende i Rämshyttan norr om Ludvika i Dalarna. Där tillkallades flera polispatruller efter att en man blivit skadad av ett stickvapen. Han ska enligt vakthavande regionbefäl Jens auf der Heide blöda kraftigt. En man har gripits för dådet.

Enligt auf der Heide är situationen lugn på boendet:

— Som jag förstått ska det här bara röra de två inblandade personerna, men om det handlar om något som pågått under en längre tid kan jag inte svara på, kommenterar han.

Källor:
Flyktingboende utrymt – stor polisinsats
Person skadad av stickvapen på asylboende

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments