Knivhögg pojkvän – slipper fängelse eftersom hon är ”extraordinär”

UTRIKES. En ung brittisk kvinna som studerar till att bli hjärtkirurg knivhögg sin pojkvän med en brödkniv. I vanliga fall skulle brottet resulterat i ett fängelsestraff, men kvinnan slipper – eftersom hon är ”extraordinär” och för att det skulle ”se dåligt ut på hennes CV”.

Lavinia Woodward – för extraordinär för fängelse?

24-åriga Lavinia Woodward studerar på prestigefulla Oxford University för att bli hjärtkirurg. I september i fjol började hon och hennes pojkvän, som ska ha träffats via dejtingappen Tinder, att bråka. I en alkohol- och drogpåverkad vrede började Woodward då att slå pojkvännen, varpå hon knivhögg honom i benet för att sedan kasta en laptop, en syltburk och ett dryckesglas på honom.

Nyligen hölls rättegång i ärendet, där rätten konstaterade att straffvärdet för brottet är fyra månaders fängelse. Domaren Ian Pringle meddelade dock i tisdags att han kommer att vidta extraordinära åtgärder för att ”skjuta upp” hennes fängelsestraff och antydde att hon i slutändan skulle slippa att sitta i fängelse överhuvudtaget på grund av hennes ”talang”.

Pringle menar att Woodward är en ”extraordinär” ung kvinna och att fängelsestraffet skulle hindra henne från att fullfölja sina studier och därmed förhindra hennes karriär, något han menar skulle vara ”ett alldeles för hårt straff”.

— Det du gjorde kommer aldrig att lämna dig, det vet jag. Men det var ganska hemskt och i normala fall skulle jag utdöma ett fängelsestraff, oavsett om det var villkorligt eller ovillkorligt, förklarade domaren för Woodward.

Woodwards advokat menade också att hon ska ha haft ett ”struligt liv”, ha behandlats illa av en tidigare pojkvän samt att en fängelsedom skulle ”se dåligt ut” på hennes CV.

Många ifrågasätter nu huruvida detta är förenligt med rättsstatens principer och ifall personer som inte är unga kvinnor och studerar på fina universitet kan förlänas samma barmhärtiga behandling av domstolen vid liknande brott.

Källor:
Aspiring heart surgeon who stabbed boyfriend in England may avoid jail because she’s ‘extraordinary’
Why the Oxford stabbing student really is too talented for jail

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

35 Kommentarer till "Knivhögg pojkvän – slipper fängelse eftersom hon är ”extraordinär”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
KTJWO
Gäst
Nybörjare
KTJWO

WTF? Just ja ***** bestämmer. Bra att en knarkande/supande person blir medicin åt oss avskyvärda vita folk

Hugin
Gäst
Nybörjare
Hugin

Om man trenger en kirurg, så kansje man burde se etter noen andre…..

André Devecseri
Gäst
Nybörjare
André Devecseri

Javars, skulle verkligen lita paa en saadan med mitt liv, absolut! *sarkasm*

Boulder Dash
Gäst
Nybörjare

Vad bra! JAG ÄR NÄMLIGEN OCKSÅ EXTRAORDINÄR. Nu kan jag hugga folk med knivar helt lagligt.

_DH_
Gäst
Nybörjare
_DH_
Detta påminner mig om den svenska ”vampyrkvinnan”, som högg ihjäl sin pojkvän i badkaret för att hon var trött på sitt eget menlösa liv. Sedan hittade hon på en historia om att han ska ha angripit henne, vilket rätten inte trodde på, eftersom han uppenbarligen hade legat just där när knivhuggen börjat. Hon dömdes till vård på rättspsyk, men i stort sett fri endast efter några år. Hon knarkade också friskt genom hela ungdomen, och hade en neger som ”k”-kompis under gymnasiet. Detta är vad feminismen gör med våra kvinnor, förvandlar dem till psykopater – som sedan inte ens hålls… Läs mer »
Harald H
Gäst
Nybörjare
Harald H
Mycket riktigt. För i ärlighetens namn, hur ofta hör man kvinnor erkänna att dom har haft eller gjort fel? Jag kan nog aldrig komma ihåg att jag har hört det någonsin. Inte ens när jag var 18 och hade en flickvän som var otrogen mot mig fick jag en ursäkt, det var ju så att hon var full och mådde dåligt och dessutom hade det ju aldrig hänt om bara jag varit si och så… Via media, kultur osv har de fått veta att det är män som gör fel, har fel och ber om ursäkt. Det hör inte till… Läs mer »
det känns bra nu
Gäst
Nybörjare
det känns bra nu

Prata med henne på nätet hon ska jobba i israel det är något med fötintelsen tänket som hon foskar på att judar skall leva i frid och inte så hämd lystna på vita och inse att det aldrig exiserat förintelse .det skall fungera bara att man borrar ett tillräckligt stort hål i huvudet på dom troligen kommer hon att få nobels freds pris för detta,

Sucram
Gäst
Nybörjare
Sucram

Just ja, henne kommer jag ihåg. Var det inte hon som blev tillsammans med den s.k ”Skarakannibalen” dvs han som runt 2010-2011 kapade sin flickväns huvud och åt någon del av kroppen… Även han dömdes till psykvård. Väldigt bisarra människor, minst sagt.

_DH_
Gäst
Nybörjare
_DH_

Japp, helt sjuka. Fast i hans fall så blir det nog långvarig vårdplacering, han hade svårt att få permissioner senast jag tittade efter. Hon, däremot, har lägenhet, jobb på tatueringsstudio och behöver i stort sett bara titta in på sjukhuset under helger.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Kvinnor är känslo- och hormonvarelser. När bägaren väl rinner över för dem överträffar de ofta de sjukaste Hollywoodskapelser. Jag drar mig till minnes ett fall där en kvinna knivmördade sin man. Innan hon tog till kniven hade hon slagit honom medvetslös med en gjutjärnsstekpanna så att den sprack, kastat ett antal blomkrukor mot hans blödande huvud och hade sen avslutat jobbet med en skarpslipad förskärare, typ IKEA.

Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad
Kommentarsfältet blir sämre och sämre. Nu är det kvinnoförakt som gäller, något dom varit rådande under låååång tid i samhället i varjefall de senaste två tusen åren. Den katolska kyrkan var excellenta i att förtrycka allt kvinnligt vilket resulterade i människor som kände sig trasiga och i många fall även på sätt och vis var/är det. En människa behöver manligt och kvinnligt, då det kvinnliga varit undertryckt under lång tid i vårat samhälle så är det de energierna som behövs stärkas. Vilket inte innebär att en man bli en kvinna, tvärtom en man blir ännu mera man om hans energier… Läs mer »
Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad

Fast å andra sidan så ligger det väldigt mycket i det du skriver får jag erkänna, även om känslan av din text fick mig att ”hugga” ;) på den.

Med vänlig hälsning, Bombad

Lucavi
Gäst
Nybörjare
Lucavi

Bombad: Vet inte om du är nationell, men det här white knight-idealet måste bort från den nationella rörelsen. Den dagen kvinnor förtjänar respekt ska de få respekt. Att de inte tar något som helst ansvar för sina handlingar är ett av vår tids största problem. Sluta spela med.

maxw
Gäst
Nybörjare
maxw

Helt rätt, Lucavi.

Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad

Hahaha vilka jävla stjärner ni är :)))

Greken
Gäst
Nybörjare
Greken

Du har just beskrivit en god medborgare, en riktig förebild, i det feministiska svenska samhällsbygget.

Fredrika
Medlem
Nybörjare
Det är sant att snygga tjejer lättare kommer undan med brott än vad fula killar gör, men detta tar väl priset? Åtminstone i medieuppmärksamhet. Fast detta är inte hela nyheten. Att hon har ett ”struligt” liv innefattar alkohol- och narkotikamissbruk sedan flera år tillbaka. I andra studenters beskrivningar av henne, har det mer än antytts att hon har psykopatiska drag. Många har halvt på skämt sagt att de ryser vid tanken på att någon gång bli hennes patient. Och hur ”briljant” hon än är, hur nu Pringle kan bedöma det innan hon ens är färdig kirurg, har Pringle fattat beslutet… Läs mer »
känner för tronde för sjuk vår
Gäst
Nybörjare
känner för tronde för sjuk vår

Du kommer att känna dig fin efter hon gävt i din skalle du kommer att känna den socialdemokratiska gemenskapen och ett lycko rus heja Palme!!!!

Dr Ford
Gäst
Nybörjare
Dr Ford

Bara att googla Lara Bolling alternativt Lara Reeves och läsa Flashbacktråden om henne. Hon satte eld på ett flerfamiljshus på Gotland under ett psykos. Domstolen fällde henne för mordbrand men eftersom inte var tillräckligt psykiskt sjuk när domen meddelades så fick hon inte fängelse eller rättspsykiatrisk vård, straffet stannade på skyddstillstyn. Mindre än två år senare så legitimerade Socialstyrelsen henne som läkare – något de aldrig hade gjort med en man. Myndighets-Sverige är ett skämt.

Morningstar
Medlem
Nybörjare

Britterna behöver lära sig om alla människors lika värde.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Alla borde ha rätt till en andra chans. Låt henne gå klart utbildningen och skicka henne sen att göra sin praktik i slummen i Liberia eller Mauritanien som ambulerande husläkare.

Panagiotis
Gäst
Nybörjare
Panagiotis

Kom ihåg att detta är det idealsamhälle kulturmarxistiska feminister vill åstadkomma.

”Hugg en nazze” blir till ”Hugg din pojkvän” och slipp straff.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

SCUM – Society for Cutting Up Men. Jo, hon kan nog bli årets pinuppa i feministkalendern.

Sucram
Gäst
Nybörjare
Sucram

Hon som skrev SCUM-manifestet åkte väl dit för mordförsök på en man också. Ännu en väldigt bisarr människa. I dag har jag tänkt väldigt mycket på bisarra människor. Kanske dags att sova snart……

Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf

Man kan inte ”studera” till hjärtkirurg, det är en praktisk specialistutbildning man gör på sjukhus efter att efter medicinstudierna ha varit junior house officer eller intern (alltså AT-läkare) Därefter börjar man vid 26-27-årsåldern jobba på en kirurgavdelning. Tjejen ifråga har bara sagt under sina medicinstudier att hon vill bli hjärtkirurg när hon är klar med medicinstudierna. Liksom alla somalier som intervjuas också vill bli. När man skall bli hjärtkirurg är man anställd med månadslön EFTER att man slutfört sina studier.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Hennes behandling av pojkvännen vittnar i alla fall om ett genuint knivintresse.

SS AB
Gäst
Nybörjare
SS AB

Nordfront borde upprätta månadsgivare.

En månadsgivare ger pengar på månatlig basis.

På så sätt upprättar ni en säker intäktskälla. (Sjung också samtidigt: ”Vila vid denna (intäkt-)källa”). Passa på att uppmana allmänheten att bli månadsgivare vid era flygbladsutdelningar. Använd autogiro så dras pengarna automatiskt från givarens konto varje månad. Pengarna kan t ex användas trycka upp mer propaganda.

https://www.youtube.com/watch?v=oxARYmac2ZQ

Shlomo Shekelstein
Gäst
Nybörjare
Shlomo Shekelstein

Stödprenumeration finns redan och är ett sätt att donera varje månad.
https://www.nordfront.se/nordfront/stodprenumeration

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

På kåken hade hon fått sig en gynekolog utbildning också efter all fisting!

Albin
Gäst
Nybörjare
Albin

Blivande hjärtkirurg? Vad i helvete?

Gurra Aktersnurra
Gäst
Nybörjare
Gurra Aktersnurra

Jag kan förstå att hjärtkirurger kan behövas och att hennes straff skulle kunna omvandlas till något annat än fängelse.
Ett exempel vore att sätta krav på drogtest 1-2 ggr i veckan samt krav på närvaro och avslutande studier. Vid missade obligatoriska föreläsningar, tentor, drogtest så återgår straffet till fängelse i 4 månader.

Alk
Gäst
Nybörjare
Alk

Domaren borde genast sparkas.

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Hur kommer man med i klubben extraordinär? Skulle sitta bra med ett slipp fängelse kort!

Dumme engeeeelsman
Gäst
Nybörjare
Dumme engeeeelsman

Jaaaaa…lika inför lagen och allt det där…??

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Det är ungefär som här. Gruppvåldtäkt begånget av araber eller negrer. Straffet blir ofta samtalsterapi eller i värsta fall 10 tim samhällstjänst. Dom anses väl också extraordinära för dom begrep inte bättre. Så tycks svenska korrupta domstolar resonera idag.

wpDiscuz