Knivdåd ombord på tåg i Schweiz

SCHWEIZ. En man beväpnad med kniv gick under lördagen till attack på ett tåg i kantonen St. Gallen i Schweiz. Sju personer uppges hittills vara skadade. Gärningsmannen beskrivs som en schweizisk medborgare.

Attacken ägde rum strax före 14.20-tiden mellan Buchs och Sennwald, strax före stationen Salez i kantonen St. Gallen i norra Schweiz.

Attacken ägde rum strax före 14.20-tiden mellan Buchs och Sennwald, strax före stationen Salez i kantonen St. Gallen i norra Schweiz.

n 27-årig “schweizisk medborgare” beväpnad med kniv gick under lördagsförmiddagen till attack mot sina medresenärer på ett tåg i kantonen St. Gallen i norra Schweiz. Vissa ådrog sig allvarliga skador vid attacken. Bland de skadade finns ett barn på bara sex år, tre kvinnor i åldrarna 17, 34 och 43 år samt två män i åldrarna 17 och 50 år samt även gärningsmannen själv.

Gärningsmannen ska även ha hällt ut en brandfarlig vätska som fattade eld på tåget. Enligt vissa källor ska han även hällt vätskan över en av kvinnorna och tänt på. Brandkår, polis, tre räddningshelikoptrar, tre ambulanser och två läkare skickades till platsen. De skadade fördes sedan till sjukhus med stick- och brandskador.

Polisen har varit väldigt förtegen om vad som kan tänkas ligga bakom denna attack. De har varken dementerat eller bekräftat om detta rör sig om ytterligare ett terrordåd i kölvattnet av den rekordstora massinvasionen Europa sköljts över utav.

Källa:
Mann hat Frau mit Brennflüssigkeit überschüttet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments