Knarkrökande afrikansk stenkastare dömd för nya brott

INRIKES. Gibou Njie, dömd för våldsamt upplopp i Göteborg 2017, har dömts för nya brott.

FOTO: Polisen. Klicka för större bild.

År 2017 greps afrikanen Gibou Njie (19990221-5830) och åtalades för våldsamt upplopp, försök till våld mot tjänsteman och brott mot lagen om förbud mot maskering. Detta efter att ha kastat sten vid Nordiska motståndsrörelsen grundlagsskyddade demonstration i staden, som däremot saboterades av polisen enligt en fastslagen plan. Njie dömdes sedermera på samtliga punkter och som ”straff” fick denne 70 timmars samhällstjänst.

Nu har han dock återigen fått problem med lagens långa arm. I en dom (B1020-21) från Göteborgs tingsrätt i maj meddelas att Gibou Njie döms för ett fall av narkotikabrott och två fall av ringa narkotikabrott. Enligt domen har han i februari 2021 blivit gripen i Göteborg med 1,47 gram kokain i kalsongerna. Samma datum eller dessförinnan har han också rökt cannabis eller hasch. Detta kom som tilläggsyrkanden på ett tidigare åtal, efter att i september 2020 ha rökt cannabis eller hasch. Straffet blir en månads fängelse.

Efterblivna bedrägerier och knarkrökning
En vidare titt i afrikanens belastningsregister visar också att han av Hovrätten för västra Sverige dömdes (B3919-20) för bedrägeri då han i februari 2019 använt sig av stulna kontokortsuppgifter för att boka ett hotellrum, samtidigt som han visat upp sitt eget pass vid hotellet. Njie försökte själv skylla på att han glömt passet hemma hos en icke namngiven kompis. Detta är dock ingenting vare sig Göteborgs tingsrätt eller hovrätten trodde på.

I samma dom finns även, givetvis, en punkt om ringa narkotikabrott. Gibou Njie har tagit tramadol, kokain och cannabis eller hasch enligt ett drogtest i slutet av april 2019.

Att röka knark har han uppenbarligen gjort vid fler tillfällen. Enligt en dom från Göteborgs tingsrätt (B11604-17) har han vid ett tillfälle i december 2017 och ett annat tillfälle i april samma år testats positivt för cannabis eller hasch.

Om man går ytterligare en bit tillbaka, till år 2016, har afrikanen enligt en dom från Göteborgs tingsrätt (B10079-16) begått två fall av narkotikabrott. Den 9 maj har han innehaft cirka ett gram cannabis, och den 5 maj har han testats positivt för cannabis eller hasch.

Nordfront kan också lista Gibou Njies strafförelägganden, vilket är för ringa narkotikabrott 2020-10-15 respektive 2017-05-23.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments