Klena kommunister och kaxiga konstaplar – Näste 1 i Norrköping

AKTIVISM. Näste 1 genomförde en mycket lyckad offentlig flygbladsutdelning i Norrköpings centrum, mitt bland harmlösa gammelkommunister, homolobbyister och maktmissbrukande poliser.

Lördagen den 24 mars anordnade Näste 1 en offentlig upplysningsaktion i Norrköpings centrum. Efter inledande samling och inräkning promenerade den 32 personer starka nationalsocialistiska truppen in i köpcenterområdet. Eftersom vi var så många beslutade nästeschef Anders Rydberg redan från starten att vi skulle dela upp oss i två grupper för att effektivt kunna nå ut till så många som möjligt. Grupp 1 ställde upp sig med två fanbärare i promenadstråket mellan två stora gallerior.

Grupp 2 promenerade vidare för att ställa upp sig vid Hörsalsparken mitt emot en annan galleria. Väl framme på uppställningsplatsen visade det sig att Kommunistiska partiet valt att ställa upp ett tält och inleda tidningsförsäljning på just denna plats. Motståndsmännen lät sig inte påverkas av detta utan ställde upp sig med sin stora banderoll ”Vi är folket!” bredvid kommunisternas tält med två fanbärare mitt emot på andra sidan gatan. Några förvånade kommentarer hördes inledningsvis från rödingarna, men de underkastade sig snabbt att dela platsen med Motståndsrörelsen. Tämligen omgående rullade också ett antal polisbilar in på gågatan och ett stort antal poliser spred ut sig på Motståndsrörelsens båda uppställningsplatser.

Eftersom det var lördag och lönehelg var det mycket folk i farten på gatorna och flygbladen gick åt i rask takt. Många Norrköpingsbor tog tillfället att stanna och resonera med riktiga nationalsocialister. Flera lovade att ge oss sin röst i det kommande valet, och åtminstone två personer avtalade om att träffa oss igen för blivande medlemskap. Naturligtvis fanns också sådana som ogillade vår närvaro. Ett par unga bögar satte upp ett band med en rad små regnbågsflaggor i ett byggstaket intill uppställningsplatsen för grupp 2 och ställde sig och kysste varandra demonstrativt framför dessa. En motståndsman rev då resolut ner flaggorna, och när killarna försökte sätta upp dem igen kom en polis fram och bad dem sluta och avlägsna sig från platsen.

Andra små incidenter var bland annat en rasfrämling som inledde en dispyt som höll på att övergå till ett handgemäng, en ung batikhäxa som tog emot ett flygblad för att sedan stoppa in det i munnen och med en grimas mot motståndsmannen tugga intensivt på det, samt en rasfrämling bland de församlade kommunisterna som ställde sig mitt i gatan, höll upp ett plakat och skrek slagord mot oss om att vi är mördare och inte borde få stå på gatan och framföra vårt budskap, fast med lite grövre ordval och brytning. AFA-packet lyste helt med sin frånvaro. När aktiviteten avslutats och Anders Rydberg beordrat återtåg till bilarna tog några rännstensproletärer mod till sig och skrek ”inga rasister på våra gator!” i skydd bakom poliserna.

Den tråkiga delen av en i övrigt lyckad propagandaaktion var flera av polisernas oerhört dåliga och oprofessionella uppträdande. En polis gick fram till en aktivist och ställde sig på hans skor och frågade mycket nära hans ansikte om han hade sett en polis förut. Förmodligen var syftet att provocera aktivisten att instinktivt knuffa bort polisen och få en förevändning att gripa honom. Detta misslyckades. Efter att aktiviteten i centrum avslutats samlades motståndsrörelsens deltagare vid en matservering utanför centrum. Strax anlände två polisbussar och flera polisbilar till parkeringen.

Poliserna satte igång att trakassera och visitera chaufförerna och söka igenom bilarna. En särskilt obehaglig polis hittade då ett leksakssvärd av trä tillhörande ett barn till en aktivist i en bil. Den ädle konstapeln beslutade då att detta leksakssvärd skulle beslagtas eftersom det kunde utgöra ett farligt vapen. När ägaren protesterade med att det var uppenbart att det var en leksak svarade polisen att vi skulle vara glada att vi haft deras beskydd inne i centrum – ”annars hade kommunisterna gjort köttfärs av er!” Alltså samma kommunister som inte ens hade vågat protestera mot att vi intog deras uppställningsplats.

Harmlös leksak – eller ett dödligt vapen?

Var du en av dem som fick träffa Motståndsrörelsens aktivister på Norrköpings gator idag? Sitt inte hemma och låt ”någon annan” ta kampen. Gör din plikt – anslut dig till Nordiska motståndsrörelsen!

Håll utkik på Nordfront efter en film från dagen!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
11 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
På marsch genom mars | Nordfront.sePolitiska trakasserier istället för att utreda våldtäkter - hör Niklas Yngwe berätta om hur polisen prioriterar | Nordfront.seNordic Frontier #59: #SaunaSocialism | Nordfront.seLottaFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
имя
Medlem

Riktigt vackert jobbat! Och vilka äckliga sovjetsnutar. Är det krav på att kunna dokumentera en extra vidrig personlighet för att komma in på snututbildningen?

_DH_
Medlem
_DH_

McDonalds-bilden var då ett fint porträtt av dagens slöddervänster. Jag menar, de är ju nästan uteslutande överviktigt och allmänt osunt patrask som inte har det minsta hum om politik och samhället i övrigt. Allt de tycks förstå är att nationalism och traditionella värderingar är ett hot mot deras McDonalds-livsstil.

Tors Spjut
Medlem

NMRs blotta närvaro får folk att bete sig som psykfall uppenbarligen. Väl kämpat hur som helst!

Caesar-Aurelius
Medlem

Ganska enkelt att fatta vad snutarna kommer att göra med det leksakssvärdet – stoppa upp det där bak på varandra i duschen.

Fredrika
Medlem

Ja det är som att de hela tiden längtar efter ett objekt att hänga upp allt sitt hat på. När det äntligen dyker upp någonting som man inte bara får, utan till och med måste hata, släpper fördämningarna efter månader av svald förtret över pågående folkmordspolitik. Kärlek börjar ofta med bråk. Den där polisen kan nog snart bli stödmedlem.

nordbo
Medlem

Hyser stor respekt för Anders.(näste 1)
Lugn o sansad taktiker.

När allmänheten (de som sympatiserar med NMR) ser er allt oftare så inger det respekt – de börjar förstå att NMR kommer att bestå.

Gunnar
Medlem

Bra jobbat!

Helt sinnessjukt av snuten att stjäla en leksak från ett barn. Hade han måhända glömt bort sitt eget barns födelsedag och behövde fia en snabb present?

Fredrika
Medlem

Hahaha så här på avstånd är det lätt att skratta åt den prokriminelle polisen (ordet prokriminell har jag lärt mig av åklagarens hatiskt värderande utfall mot den ”prokriminella” pensionären Christina Nilsson Öberg för hennes åsiktsbrott häromdagen). Men sådana där prokriminella poliser ska naturligtvis tas ur tjänst. Är det förresten inte direkt brottsligt att försöka provocera fram våld från medborgare?

Jag gillar verkligen de där fula bög-flaggorna som ser helt deplacé ut på det där stålräcket. Vilken ”glad” och ”kärleksfull” stämning de inger!

Lotta
Medlem

Underbart! Synd man missade det

trackback

[…] Activity in Norrköping […]

trackback

[…] Men under valarbetet ägnade sig polisen även åt regelrätta politiska trakasserier, vilket Nordfront har berört i en tidigare artikel från dagen. […]

trackback

[…] mars sista helg kunde man möta Nordiska motståndsrörelsen på gatorna i Uddevalla eller Norrköping. Därefter har man även hunnit med att besöka Södertälje, Trollhättan och […]