Klassklyftorna ökar mest i Sverige

INRIKES. Antalet fattiga har fördubblats och många kommuner i Norrland förslummas eller håller på att gå i konkurs. Regeringens aktiva stöd till globalism, urbanism och desintegrationspolitik håller på att göra Sverige till Västvärldens mest splittrade land, skriver Fjällsjö Nyheter.

Under täckmanteln av ”jämlikhet” har makthavarna i Sverige ökat inkomstskillnaderna snabbare i Sverige än i något annat jämförbart land i världen. Detta visar en ny rapport från LO, vars ledning själva aktivt stödjer regeringens splittringspolitik.

— Missnöjet på landsbygden och i glesbygd börjar växa sig ganska stort och om vi ska ta det på allvar måste vi göra något åt det här, säger säger Rickard Carstedt som är ombudsman på LO i Skellefteå.

Rapporten visar att andelen fattiga medborgare i Sverige har fördubblats sedan 1980-talet. Samtidigt har de rika blivit betydligt rikare. En stor orsak till att klassklyftorna kunnat öka så mycket just i Sverige är den extrema migrationspolitiken.

Sveriges migrationspolitik har inte fungerat ekonomiskt, annat än för samhällets rikaste. När inte miljarderna som gått till migration gett utlovad vinst, har ytterligare miljarder av samhällets pengar satsats på integrationspolitik. Nu medges att även integrationspolitiken misslyckats.

Regeringens lösning på problemet har varit att genom skattepengar finansiera nya hitte-på-jobb, som ska hjälpa staten att integrera migranter i samhället. De borgerliga partiernas löfte är istället att kraftigt sänka lönerna, så att arbetsgivare ska kunna anställa fler arbetare på arbetsplatserna.

Nu vill istället LO att staten skapar jämlikhet genom att slå mot de kommuner som klarat de så kallade ”utmaningarna” bäst. Genom att staten tar från migrantskeptiska kommuner som Vellinge, Sveriges ekonomiskt mest framgångsrika kommun, och ger till fattiga kommuner tyngda av integrationssatsningar, så kan jämlikheten återskapas i Sverige, menar LO.

Om inte något i politiken förändras är risken överhängande att dåligt presterande kommuner kommer att börja slås ut. I praktiken är detta lika med socialdemokratiskt styrda kommuner, vilket innebär att det borde finnas ett visst engagemang från regeringen i frågan.

Framförallt rör det sig om fattiga kommuner runt de större städerna, som Stockholm, Malmö och Göteborg, samt kommuner i Norrlands inland.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BoCaesar-AureliusKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Det finns inga klassklyftor, däremot översköljs vi av rasklyftor. Här kommer en helt hembakt göteborgsvits för att sprida lite glädje på fredagskvällen. Stavningskontrollen signalerar rött på ”göteborgsvits” med litet ”g” i början, men det är helt korrekt svenska. Kalle och Ada sammanstrålar utanför mjölkaffären på Söderlingsgatan i Majorna. Ada: ”Vet du vad det är för sorts kex som de gamla zigenartanterna utanför mataffären på Stigbergstorget säljer?” Kalle lägger pannan i djupa veck och säger sen: ”Det é la åldringsrån.” Tänk på att negrer syns dåligt i trafiken i vintermörkret innan snön har kommit. Jag höll på att smälla med en… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

som ska hjälpa staten att integrera migranter i samhället.

Jag såg en artikel om att Malmö anställt ett antal utrikes tvåbeningar som hästkuskar – för att hämta sopor i babbeområdena i Malmö med häst och vagn.

Swärjge går ständigt framåt med nya tekniska framsteg och innovationer. Nästa steg är väl att Malmöborna får vattenbrunnar ute på gården för att hämta vatten i.

Bo
Medlem

Endera väljer man aktivt Vår väg, som leder mot frihet och folkgemenskap eller så följer man bara med på den av (((globalistiska systemet))) utstakade vägen mot det fullständiga skithålslandet. Vägvalet borde ”redan” vara enkelt för många, många fler men vår tid ska komma. Misslyckad integration är en välsignelse i multikultibedrövelsen. Det ekonomiska bakslaget som massinvasionen orsakar kommer vilket som. Ekonomisk kris, som även drabbar enskilda Svenssons hårt, är nog den enda riktigt välfungerande väckarklockan för tillfället. Ju förr den stora krisen kommer desto bättre.