Klart för jättemoské i värmländska Karlstad

KARLSTAD. Nu har klartecken för en jättemoské i Karlstad getts. På onsdagen beviljades bygglov för det kontroversiella bygget.

En skiss av hur en arkitektbyrå tänker sig Karlstads nya jättemoské. Man förväntar sig tydligen att främst ljushyade svenskar kommer att frekventera den salafistiska moskén. Skärmbild: Twitter.

Efter många år av diskussioner har Islamiska kulturföreningen nu fått klartecken för att bygga en jättemoské i värmländska Karlstad, skriver SVT. Stadsbyggnadsnämnden beviljade på onsdagen bygglov för moskébygget.

— Det var väntat. Vi är glada och lättade, säger Rauf Ahmadi, ordförande i Islamiska kulturföreningen. Ahmadi hoppas att moskén ska stå färdig inom ett år.

Islamiska kulturföreningen har tidigare gjort sig känd för att ha bjudit in salafistiska imamer som utbildats i Saudiarabien att predika hos dem. Salafismen är en extrem och bokstavstrogen inriktning av sunni-islam.

Den främmande helgedomen beräknas bli 1 171 kvadratmeter stor, vara i två plan och ha en 22 meter hög minaret.

De enda partier som motsatte sig moskébygget var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna. Omröstningen där Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centern, Liberalerna samt Miljöpartiet var för byggandet av jättemoskén slutade 7-4.

Nu kommer bygglovet att skickas ut för kännedom till berörda grannar som har fyra veckor på sig om de vill överklaga. Det kommer även att informeras om bygglovet i tidningar.

Om ingen protesterat mot byggandet av en stor salafistisk moské i den värmländska metropolen efter de fyra veckorna kommer bygglovet att vinna laga kraft.

— Vi tror att det kommer överklagas. Men nu är det inget politiskt beslut längre, säger Erik Nilsson (KD) som är stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
16 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 månad sedan

Mig veterligen så har inget bygglov för moskeer nekats i det här förljugna landet. Och btw så är allah Djävulen. Jag har sett den Phan i syner och drömmar. Grattis Sverige

Ludvig
Nybörjare
Ludvig
1 månad sedan

Abrahamitisk ohyra… Kristendom, Islam, Judendom måste bort från Europa. Det är en parasit som förstör vårt folk.

Fabian
Nybörjare
Fabian
1 månad sedan
Reply to  Ludvig

Kristendom är det som format Europa till det det är idag. Redan många av vikingarna var kristna. Utan Kristendom är Europa förlorat till det folk ni här är mycket medvetna om. Enbart rasfokus för att stävja ett visst folks skadliga inflytande över Europa har testats, med katastrofalt resultat för både tyskarna och övriga européer. Det är ENBART Kristus som kan avhjälpa det predikament Europa och Sverige befinner sig i. Ras är ett biologiskt faktum som inte skall förnekas, men som ideologi och filosofisk vägledning är ras helt verkningslöst mot det förfall Europa och Sverige idag erfar.

Ulfrik
Nybörjare
Ulfrik
1 månad sedan
Reply to  Fabian

Enbart rasfokus för att stävja ett visst folks skadliga inflytande över Europa har testats, med katastrofalt resultat för både tyskarna och övriga européer.

Fabian är uppenbarligen mycket okunnig.

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 månad sedan
Reply to  Ulfrik

Ja, det var ju trots allt inte bara främmande raser som hitler genom sin ”25 stegs plan” må ha fått den inbillade rättigheten att mörda de som var ”icke essentiella” för samhället, utan också såna som pekats ut som handikappade osv. Btw, IBM sägs ha hjälpt till med utsorteringen! Inget nytt under solen, står det i DEN HELIGA BIBELN, läxan i kärlek given oss från GUd Fader, Son och Ande.

Fabian
Nybörjare
Fabian
1 månad sedan
Reply to  Ulfrik

Utbilda mig gärna. Menar du att utgången av Andra Världskriget var en triumf för det tyska folket, eller att Hitlers ideologi inte byggde på rasfokus? Jag undrar genuint.

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 månad sedan
Reply to  Fabian

Inte omöjligen så letade Herr Adolf efter en syndabock till det onda och fann det genom hatets ande efter att han läst den heliga bibeln. Efter att han vägrat kastat stenen på sig själv.. Sen kan man dividera om vad en jude är för något, men Jesus gjorde det iaf klart i sitt Ord att det finns de som kallar sig judar men som eg. är Satans synagogor, och Hitler lär ju knappast vart något annat heller tror jag, oavsett vad han sade sig vara så tog han ju på sig rollen som frälsaren av världen och som om Gud… Läs mer »

Ludvig
Nybörjare
Ludvig
1 månad sedan
Reply to  Fabian

”Kristendom är det som format Europea till det är idag.” Det har du helt rätt i. Dagens igenomruttna hebreiska Europa formades p.g.a (((Kristendomen))). (((Kristendom))) förklarade krig mot ALLA fria Europeiska stammar. Genom krig, folkmord, utpressning, mutor osv… så förslavades dem Europeiska folken av judeo-kristendomen som jag ser som en medeltida kommunism. Att (((kristendomen))) enade Europea är en LÖGN. Kristna Europeer förklarade ständigt massiva krig mot varandra och korståg mot hedniska Europeer. Dem (((kristna))) tillät Muslimer att erövra mycket av södra Europa i hundratals år utan motstånd. Istället ägnade dem sin tid att döda hedniska Europeer och ”återta” (((det heliga landed))).… Läs mer »

Fabian
Nybörjare
Fabian
1 månad sedan
Reply to  Ludvig

Du har inte förstått skillnaden på kristna och judar. Enda sättet för en jude att sluta vara jude, är att bli kristen. En sann judisk konvertit till kristendom borde se det som en mycket viktig uppgift att informera övriga mänskligheten om den religion de lämnat, så som till exempel Brother Nathaniel. Hitler hade judar i sin armé, de slutade inte vara judar för att de slogs för det nationalsocialistiska Tyskland. Judar och kristna är lika mycket samma sak som svart och vitt, eller eld och vatten. Judar kan dock vara Nationalsocialister. Skillnaden mellan nationalsocialistiska uppfattningen om ”folk” skiljer sig inte… Läs mer »

Ludvig
Nybörjare
Ludvig
1 månad sedan
Reply to  Fabian

Vad du spyr ut judisk skitsnack… En jude som blir kristen upphör att vara jude?!?!?! Jag fattar inte hur dumma folk kan vara att tro på detta skit?? Hur fan kan du tro att det finns en skäggig gubbe som sitter i molnen som skapade vår Jord på 7 dagar eller va fan det står i (((Bibeln)))? Att en JUDE som hette (((Jesus Kristus))) hade övernaturliga krafter som att gå på vatten, att han faktist fanns är helt efterblivet. Och du kan skit om vår EUROPEISKA hedendom. Du är hjärntvättad till och tro den FALSKA KRISTNA varianten av ”hedendom”. Jag… Läs mer »

Fabian
Nybörjare
Fabian
1 månad sedan
Reply to  Ludvig

Du har mycket ytlig kunskap om vad religion och tro är. Jag noterar att du inte ens tror på din egen religion Hedendomen utan att den är en metafor du använder för att beskriva din omvärld. Då tror med andra ord inte ens du själv att din religion är sann. Då är vi i alla fall överens på den punkten. Att Jesus har funnits är ett lika historiskt faktum som att Julius Caesar, eller Adolf Hitler har funnits. Huruvida Jesus var Guds son kan man med viss trovärdighet tvista om, men man kan INTE med trovärdighet tvista om huruvida Jesus… Läs mer »

Fabian
Nybörjare
Fabian
1 månad sedan

Hoppas folk som motsätter sig detta vansinne är medvetna om att om det skulle bli känt att ett griskadaver hittats nedgrävt på den mark bygglovet gäller, så kommer inga rättrogna muslimer längre vara intresserade av att utnyttja ett eventuellt bygglov.

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 månad sedan
Reply to  Fabian

Det brukar påstås liknande, men kan fu bevisa att så skett en endaste gång, det är frågan

Tldr; djävulsdyrkarna bara skrattar åt sånt här

Fabian
Nybörjare
Fabian
1 månad sedan
Reply to  Child-Of-God

Det ryktas i alla fall att Spanska nationalister i Sevilla stoppat ett moskebygge på det sättet. Jag vet inte om det är sant dock. Jag skulle inte tro att olagligt gräva ner ett griskadaver är något man kan straffas speciellt hårt för i alla fall. Men man kan ju aldrig veta i sinnessjuka Sverige.

Vera
Nybörjare
Vera
1 månad sedan
Reply to  Fabian

Min son jämförde Adolf Hitler med Kristus. Blev avkragad som präst – vad säger Du om det?

Fabian
Nybörjare
Fabian
1 månad sedan
Reply to  Vera

Beror på vad du menar med ”Jämföra med”. Vi skall alla göra vårt bästa för att efterlikna Kristus, men samtidigt vara medvetna om att vi aldrig kommer lyckas. Om din son menade att Adolf Hitler lyckats efterlikna Kristus, så var det aldeles riktigt att han avkragades. Sedan kan jag visserligen inte förstå varför någon skulle vilja vara präst i Svenska Kyrkan, om det var det det var frågan om. Svenska Kyrkan är i det närmaste satanistisk. Varje sann kristen borde hålla behörigt avstånd till Svenska Kyrkan. Jag skulle också tro att han avkragades, inte av korrekta teologiska anledningar, utan med… Läs mer »