Klarna inleder samarbete med kriminell gangsterrappare

EKONOMI. Den ledande svenska betalningsleverantören Klarna har inlett ett samarbete med ASAP Rocky som gått in som investerare i företaget och fick ta rollen som företagets VD för en dag.

I ett pressmeddelande som publicerades i tisdags lät Klarnas VD och medgrundare Sebastian Siemiatkowski meddela att företaget nu tänker samarbeta med den kontroversielle ”afroamerikanske” gangsterrapparen ASAP Rocky.

ASAP Rocky som egentligen heter Rakim Mayers blev känd för svenska folket 2019 efter att han misshandlat en afghan i Sverige under vad många kanske tycker var rättfärdiga omständigheter men där Rocky ändå blev dömd till villkorlig dom. Det var stora skriverier i medierna under tiden som rappartisten satt häktad och USA:s dåvarande president, Donald Trump, ringde statsminister Stefan Löven för att förhandla om frisläppning av artisten.

Det är med stor beundran Siemiatkowski beskriver ASAP Rocky som en mångsidig konstnär, skådespelare och filantrop som i tisdags också fick ta över Siemiatkowskis VD-roll i Klarna för en dag.

— Han utmanar status quo varje dag. Nu när konsumentupplevelsen i detaljhandeln kräver nya upptäckter, personlig anpassning och hållbarhet har vi från Klarna mycket att lära av honom, kommenterade Siemiatkowski.

Förutom att ha fått praoa som VD och bli delägare så kommer ASAP Rocky ta fram exklusivt innehåll till Klarnas shoppingapp och hjälpa företaget att uppmuntra till ökad konsumtion igen efter att coronapandemin

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments