Kiruna kommun drar in på mjölk till skolbarn

KIRUNA. Pengarna har gått till annat Kiruna kommun planerar att ta bort skolbarnens lunchmjölk.

Mjölk ger starka ben åt vita barn – men inte längre för Kirunas skolelever.

Kiruna kommuns skattepengar är slut och nu måste kommunen göra nedskärningar. Därför föreslår man att ta bort skolbarnens mjölk och bröd. Just mjölk i skolan är över hela världen en symbol för samhällets försök till välfärd.

Kiruna har styrts av de av samerna förhatliga Socialdemokraterna sedan 2004 då Kirunapartiets makt bröts. Sedan dess har ekonomin körts i botten, vilket nu lett fram till att nyliberala Centerpartiet blivit största parti. I princip har S förlorat mer än halva sin väljarkår till C.

Sannolikt är det så här den politiska mekaniken kommer att fungera, även på riksnivå, när samhällskontrakt och medborgarskap devalverats till oigenkännlighet.

När nu Centerpartiet tar över stafettpinnen i Kiruna blir det tillsammans med populistiska Norrbottens sjukvårdsparti (NS/SJV), Moderaterna och Kristdemokraterna. Som första åtgärd väljer man att dra in barnens mjölk i Kirunas nyligen skolskjutningshotade skolor.

Anledningen är den vansinniga politik Socialdemokraterna fört tillsammans med vänsterextrema Feministiskt Initiativ, som lett till att Kultur- och utbildningsförvaltningen nu ligger hela 22 miljoner kronor back. Och några som idag gläds åt nedskärningarna är just Fi, som tidigare lovat väljarna att tvinga barnen äta vegetariskt.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
RokvikenStefannordboKarl-Путин AVictor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

Skär ned på invandrarna, politikerna och andra kriminella istället!
Jävla folkförrädare som vanstyr varje kommun i detta sjuka land!

Klaus
Medlem

Ännu en cynisk åtgärd för att fördumma svenska barn och anpassar mat för laktosintoleranta främlingar. Tålar föräldrar vad som vansiniga folkfiender gör med barn?

Victor
Medlem

Men mer skäggbarn medans resten av kommunen förfaller lär man ha råd med så klart.

Karl-Путин A
Medlem

Sparka ut två bidragsförsörjda skäggbarn så kan Kirunas barn bada i mjölk. Det gäller ju att inte ställa grupp mot grupp och allas lika värde, eller hur.

Fast det gäller bara för de arbetsskygga importsoporna.

nordbo
Medlem

Efter alla besparingar så möts man öga mot öga till slut vare sig man vill det eller inte.

Nordiska Motståndrörelsen gentlemot planerad massinvandring.

nutida politiker måste översvämmas med dom så NMR kan ta över i lugn och ro.

Stefan
Medlem

Kiruna har inget bb och stängt akuten vad jag förstår. Nu detta med besparingen i skolan.Besparingarna har pågått länge och ändå röstar man för fortsatt vanstyre. Stort grattis Kirunsbor, som man bäddar får man ligga.

Rokviken
Medlem

GMO sojamjölk är ett bra alternativ enligt Fi.