Kippavandring i Malmö

Idag anordnas en ”kippavandring” i Malmö av Jehoshua Kaufman från den judiska församlingen i Malmö och liberalen Sofia Nerbrand. Under tillställningen kommer bland annat demokratiminister Birgitta Ohlsson hålla tal.

Kippavandringen är en reaktion till den ökade ”intoleransen” och ”rasismen” bland ungdomar i Skåne. Nerbrand skriver i Expressen:

”Var femte yngling i Skåne uppger att de inte vill bo bredvid en jude, muslim eller homosexuell. Mest illa sedda är aidssjuka och romer. Var tionde skånsk yngling ‘måste betecknas som extremt intolerant eller kanske rasistisk’ skriver forskarna i studien Öresundsregionens framtid – en ungdomsgenerations värderingar.”

Nerbrand själv däremot flyttade till Malmö ”inte minst på grund av den kosmopolitiska stämningen” och vill nu ”skapa en bred samling kring tolerans och pluralism, och denna gång särskilt visa solidaritet med Malmös judar”.  Nerbrand tillägger att ”kippa finns att låna för dem som önskar bära en”. Men än så länge kommer man inte tvinga deltagare att bära kippa eller malmöbor att delta på kippavandringen.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om