Kippavandring i Malmö

Idag anordnas en ”kippavandring” i Malmö av Jehoshua Kaufman från den judiska församlingen i Malmö och liberalen Sofia Nerbrand. Under tillställningen kommer bland annat demokratiminister Birgitta Ohlsson hålla tal.

Kippavandringen är en reaktion till den ökade ”intoleransen” och ”rasismen” bland ungdomar i Skåne. Nerbrand skriver i Expressen:

”Var femte yngling i Skåne uppger att de inte vill bo bredvid en jude, muslim eller homosexuell. Mest illa sedda är aidssjuka och romer. Var tionde skånsk yngling ‘måste betecknas som extremt intolerant eller kanske rasistisk’ skriver forskarna i studien Öresundsregionens framtid – en ungdomsgenerations värderingar.”

Nerbrand själv däremot flyttade till Malmö ”inte minst på grund av den kosmopolitiska stämningen” och vill nu ”skapa en bred samling kring tolerans och pluralism, och denna gång särskilt visa solidaritet med Malmös judar”.  Nerbrand tillägger att ”kippa finns att låna för dem som önskar bära en”. Men än så länge kommer man inte tvinga deltagare att bära kippa eller malmöbor att delta på kippavandringen.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

8 Kommentarer till "Kippavandring i Malmö"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
11-02
Gäst
Nybörjare
11-02

är det verkligen bara var femte yngling
som inte vill bo bredvid våra nybyggare?
nu blev jag väldigt besviken.

Jesper
Gäst
Nybörjare

Malmö består ju till mesta del av främmande folk, så kanske är därför ;)

Tommy Lindqvist
Gäst
Nybörjare
Tommy Lindqvist

Men vad jag har förstått så är det muslimerna i Malmö som inte vill bo nära judarna! Så där fuskar de lite med fakta och skyller på oss svenskar igen!

Men ärligt, vem fan vill bo i somaliaturkland!

Less
Gäst
Nybörjare
Less

Jag kan låna en och torka mig i arslet med.

johan
Gäst
Nybörjare
johan

Jag vill inte bo bredvid vare sig en jude,arab,neger,zigenare,politiker,statsanställd eller aidssmittad bög.

JMK
Gäst
Nybörjare
JMK

De är faktiskt mycket få svenskar i Malmö som bor grannar med rasfrämlingar. Vi kanske har i synnerhet mest ökenråttor , men tack och lov så har vi också vad jag förmodar är Sveriges mest segregerade stad. Alla områden väster om centrum är i stort sätt svenska med undantag från lite danskj*vlar närmast bron.
Jag tror att siffran är mycket högre än vad de så kallade forskarna påstår. Mycket få svenskar vill bo grannar med rasfrämlingar i synnerhet zigenare, araber och negrer.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Jag instämmer i detta! Bor själv på östra sorgenfri, dock ej i hyreskvarteren. Man kan rita en cirkel runt detta kvarter och inom denna cirkel bor mestadels svenskar och enstaka slaver. Funkar fint. Men det jag mår illa över när man ser en vit kvinna gå tillsammans men en neger längs gatan, detta ser jag som en ren förolämpning mot den den vita rasen. Hur kan denna vackra kvinna ömsa sitt skinn mot denna underras?

Erik
Gäst
Nybörjare
Erik

Sverige är tydligen till för alla förutom för svenskarna.

wpDiscuz