Kinesiskt förslag: Ta bort presidentmandatets tidsbegränsning

UTRIKES. Kommunistpartiet i Kina har lagt fram ett lagförslag som skulle göra det möjligt för presidenten att sitta kvar på obegränsad tid.

Kinas president Xi Jinping tillsammans med Vladimir Putin.

Ett lagförslag om en ändring i grundlagen har lagts fram av Kinas kommunistparti. Om förslaget godkänns av Kinas parlament kommer presidenten och vicepresidenten inte vara tvungna att avgå efter två mandatperioder. Detta rapporterar den statliga kinesiska nyhetsbyrån Xinhua.

Lagförslaget kommer att tas upp av Nationella folkkongressen, Kinas parlament, i mars. Förslaget uppges vara ett försök av Kinas president Xi Jinping att stanna kvar vid makten till sin död, då han annars kommer vara tvungen att avgå 2023.

Källa:
China to drop presidential term limits, clearing way for Xi Jinping to stay on

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Jag tror inte att antal röster spelar stor roll i ett enparti-system. Om allt skulle stå rätt i valet skulle presidenten sitta kvar så länge som folket accepterar honom och hans politik, men inte livslång. Annars kan landet avstå från val eller rösta bara efter döden. Vi vet hur svårt det var att få bort t.ex. Mugabe i Zimbabwe. Efterföljaren är kanske bättre. Zumas efterföljare i Sydafrika är inte bättre för de vita boerna, men ändring är möjligt. Israels Angela Merkel måste bort även om hela etablissemanget består bara av antityska och antivita idioter.