Kinesiska zoobesökare kastade sten på känguru

DJURPLÅGERI. En känguru på ett kinesiskt zoo har dött efter att besökare kastat sten på den, för att tvinga kängurun till att hoppa.

En känguru har dött på ett sydkinesiskt zoo sedan besökare försökt tvinga kängurun att hoppa genom att kasta den på den.

En sten träffade känguruns fot, vilket orsakade en massiv blödning som senare orsakade dödsfall.

Enligt djurskötaren Zhang händer det ofta att besökare kastar stenar på djur, bland annat för att väcka dem om de sover.

Man har dock vidtagit vissa motåtgärder, som att placera ut skyltar mot djurplågeri och rensa undan stenar i närheten av inhängnaderna.

Källa:
China: Kangaroo dies after zoo visitors throw bricks to make it jump

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RandalfKarl AKlausFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det finns idioter överallt i världen.

Karl-Путин A
Medlem

På vissa håll finns det fler. Kinesernas djursyn är inte mycket bättre än judarnas och muslimernas.

Vad sägs om att filéa en fisk, fritera filéerna för att sen lägga tillbaka dem på det fortfarande levande fiskskrovet och servera – pinfärskt skulle man kunna kalla det.

En annan populär rätt är grodlår, även i Frankrike. När grodorna säljs på marknaden är de redan flådda och hoppar runt i dödsångest i hinkarna de förvaras i. Det är bara för köparen att gå hem, skära av låren och tillaga dem. De stympade grodkropparna får ligga i soporna och självdö.

Randalf
Medlem

Vet du hur kräftor kokas här i Sverige?

Karl-Путин A
Medlem

Ja, jag har gjort det sen jag var 11-12 år, då det fortfarande fanns svenska flodkräftor i många sjöar och vattendrag. Man tar en stor gryta som rymmer 10-12 liter, häller i rejält med salt och några dillkvistar. När det kokar rejält i grytan häller man i kräftorna, som inte får vara så många att kokningen avstannar. De dör omedelbart och efter 10 minuters kokning är de färdiga att ätas. Hur andra personer kokar dem har jag ingen aning om. Havskräftor som man köper hos fiskhandlaren är oftast färdigkokta på ”industriellt sätt” och jag antar att det går till på… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Jaså minsann. Randalf gillade inte mitt svar innan. Eller så har admin tagit bort det. Vad nu? HMF? Mot vilka? Kineser boende i södra Kina? Look into my eye…