Kineser firar lyckad bekämpning av corona – nu öppnas djurmarknaderna igen

KINA. Kineser firar att de framgångsrikt har bekämpat coronaviruset. Efter att ha varit nedstängda öppnas djurmarknaderna nu på nytt.

Inburade hundar på en marknad i Kina. Foto: Facebook.

Enligt den kinesiska statistiken finns nästan inga fall av coronaviruset kvar i landet. De kinesiska myndigheterna uppmanar nu befolkningen att återgå till sin vanliga livsstil för att få igång den stagnerade ekonomin.

Detta firar man genom att öppna sina ökända djurmarknader igen. Enligt rapporter till den brittiska tabloiden Daily Mail staplas hundar, katter, kaniner, fladdermöss, skorpioner, ankor och många andra djur i trånga, rostiga burar i väntan på slakt. Djuren slaktas sedan på marken bland smuts, blod och djurrester.

Tusentals kineser beger sig ut för att besöka marknaderna. Kineserna tycks dock inte vara oroade över att viruset ska börja sprida sig igen på grund av de här marknaderna.

Marknaderna ser enligt Daily Mails källa i princip ut som de gjorde innan coronaviruset spreds. Inga förbättringar har skett på varken hygienregler eller djurskyddsregler, däremot uppges det finnas fler ordningsvakter som ska stoppa turister från att ta bilder på marknaderna.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Vera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

VIDRIGT mycket vidrigt och Sverige är på väg som jag såg på GULDFÅGELNS behandling av kycklingarna – avskyvärda beteenden börjar alltid någonstans och accelererar om det inte stävjas i tid.