Kina: Genmodifierade barn har högre dödlighet

GENETIK. De kinesiska barn som en forskare genmodifierat löper större risk att dö unga.

Förra året chockades världen av nyheten att en kinesisk forskare genmodifierat två tvillingflickor. Anledningen var att flickornas far hade HIV, något som forskaren ville hindra tvillingarna från att få. I syfte att skydda mot HIV modifierades genen CCR5.

Nu framkommer det dock att den ändring som genomfördes ökar risken för att flickorna ska dö unga i andra sjukdomar. De som undersökt saken är forskare från UC Berkeley, ledda av Rasmus Nielsen. Baserat på en genetisk databas på 400 000 personer säger Nielsen att flickorna på grund av genmodifieringen nu har 21 procents lägre chans att lyckas bli 76 år gamla.

Källa:
‘Increased mortality’: 1st generation CRISPR babies will likely die young, scientists warn

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FredrikaGrottbjörnennordbo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
nordbo
Medlem

På 80-talet under en viss period trodde jag att kineser var just exakta kopior av dem själva .. men långt senare så förstår man att den befolkningen har överlevt för många slag under historien, och de arbetar lika aktivt under radarn som ”deep state” att ta över riktmärken/loggor/symboler med samarbete med EU och vår vakuumförpackade riksdag.

Grottbjörnen
Medlem

ja fast de är jävliga på att samarbeta, önskar vi eroupeer hade lite mer sådant istället för att bråka med varandra hela tiden, men vi får jobba med det vi har helt enkelt, inte så dåligt det heller iof.!

Grottbjörnen
Medlem

Låter kanske grovt, men jag tycker det är positivt på ett sätt, det finns ingen anledning att in och meka med gener på det sättet, naturen sköter sånt själv, har man lyckats få HIV så kanske man inte är toppmaterial som borde få massa avkomma efter sig?

Fredrika
Medlem

Redan fåret Dolly levde ovanligt kort tid. Leker man med livet får man döden på halsen. Men det fattar de jävla (((Frankenstein)))arna ingenting av. Atlantis raser gick under bland annat på grund av sånt där. Men de har väl glömt. Det kommer att hända igen.