Kina förbjuder ”hiphop-kultur” och tatueringar från att visas på TV

UTRIKES. Kinas mediaregleringsmyndighet meddelade tidigare i år att man förbjuder bland annat ”hiphop-kultur” och tatueringar från att visas i landets TV-sändningar.

Tidigare i år beslutade sig Kinas Statsadministration för press, publikationer, radio, film och TV, SAPPRFT, för att förbjuda vad de kallar dekadens från att visas på TV. Bland sakerna som inte längre får visas på TV i Kina finns ”hiphop-kultur”, tatueringar och skådespelare som är ”smaklösa, vulgära och obscena”.

”Reglerna kräver specifikt att TV-program inte får innehålla skådespelare med tatueringar, hiphop-kultur, subkultur eller dekadent kultur”, skriver den kinesiska publikationen Sina.

De nya kinesiska TV-reglerna innebär följande:

*Använd absolut inte skådespelare vars hjärta och moral inte är i linje med partiet(Kinas regeringsparti, red anm.) och vars moral inte är nobel
*Använd absolut inte skådespelare som är smaklösa, vulgära och obscena
*Använd absolut inte skådespelare vars ideologiska nivå är låg och saknar klass
*Använd absolut inte skådespelare som är befläckade med skandaler och problematisk moralisk integritet

Reglerna har fått viss kritik i Kina, bland annat av de till antalet få kinesiska hiphopartisterna. Trots detta har förtroendet för media ökat enormt mycket i Kina på senare år, något som går att se i denna graf:

Källor:
China Bans Hip Hop, Tattoos, Degenerate Culture From Television
’Tasteless, Vulgar and Obscene.’ China Just Banned Hip-Hop Culture and Tattoos From Television

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
AnnavörtisVeraимяKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Det tycker jag de gör rätt i. Det tragiska med västerländsk TV är att den nästan uteslutande består av det de förbjuder i Kina. I väst-TV ska man vara knarkare/sodomit/annat patrask, och man ska skriva under på PK-värdegrunden – dessa är reglerna.

Fredrika
Medlem

Tur för Sverige att Sverige inte är med i den där grafen.

Karl-Путин A
Medlem

Beror helt enkelt på att Sveriges orange stapel inte skulle få plats på skärmen i en smartphone.

Anonym
Medlem
Anonym

Hehe!

имя
Medlem

Mycket sunt att slå ner på entartete kunst. Att Kina reser sig skrämmer slaget på (((somliga))) eftersom det är svårt att smälta in och ta över ett land vars befolkningen inte ett dugg liknar de presumtiva infiltratörerna. Särskilt ett land med stor nationalkänsla. Därav det stundande och oundvikliga kriget.

vörtis
Medlem

Fast nog finns det allt en liten grupp judar, som ser ut som kineser, i Kina:

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_China

comment image

Vera
Medlem

Det är tragisk att vi i Sverige inte har restriktioner på s. k. kändisar. Ungdomen ser upp till dem och skapar sig dessa som förebilder. Drogmissbrukare, rattfyllon är inget hinder för att åter och åter göra dem till idoler. Det är inte alls att förundra sig över VARFÖR drogmissbruket och alkoholismen bland våra unga ökar periodvis och skapar oro. EN POPIDOL. SKÅDESPELARE, vad de nu kallas skulle naturligtvis, när de gör dessa överträdelser ALDRIG mer få framträda, just för att skydda den uppväxande generationen. Så Kina är på rätt väg och om vår media skulle följa den vägen slapp vi… Läs mer »