Kenyan döms för våldtäkt mot barn

BROTT. Den kenyanska medborgaren Sydney Brian Aura , född 961001, dömdes av Umeå tingsrätt idag till två månaders fängelse för bland annat våldtäkt mot barn.

Kenyanen Sydney Brian Aura som för närvarande är boende i Robertsfors, Västerbotten, åtalades i höst för en rad brott begångna från 2015 – 2017. Åtalspunkterna innefattade våldtäkt mot barn, våldtäkt samt olovligt anskaffande av alkoholdrycker.

De båda våldtäktsbrotten har enligt åklagaren begåtts under 2015 i gärningsmannens lägenhet i Robertsfors. Båda brotten ska ha genomförts vid fester där en rad underåriga svenska flickor deltagit tillsammans med gärningsmannen och andra invandrarmän.

Våldtäktsbrottet har genomförts mot en ung flicka i ett väldigt berusat tillstånd och ska enligt vittnen också ha filmats, där de berättar att man kunnat se en mörkhyad hand som förts upp i flickans underliv. Tingsrätten gör dock bedömningen att det kan finnas alternativa gärningsmän och frikänner därför den åtalade för detta brott.

Det andra våldtäktsbrottet har gärningsmannen begått mot en flicka som vid tillfället var 13-år gammal och även i detta fall var höggradigt berusad. Flickan säger i förhöret att hon ser betydligt yngre ut än sin faktiska ålder, så att någon kunnat tro att hon var över 15 år är mycket osannolikt.
I detta åtal anser dock tingsrätten att åklagaren har framför tillräcklig bevisning för att fälla den åtalade.

I domens påföljdsfråga skriver tingsrätten att kriminalvården anser att det finns medelhög risk för den åtalade att återfalla i sexualbrott och man vill därför ålägga honom att genomgå kriminalvårdens behandlingsprogram om relationer och samlevnad. Tingsrätten anser att brottets straffvärde motsvarar 2 år och 2 månaders fängelse, men ger gärningsmannen en kraftig straffrabatt på grund av låg ålder och fastställer domen till 2 månaders fängelse samt skyddstillsyn med särskild föreskrifter.

Källa:
Umeå tingsrätt B21-16

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments