Kemvapenexpert: Syriska flygvapnet inte ansvariga för gasattack

FAKE NEWS. Missil- och kemvapenexperten Theodore Postol underkänner Vita husets underrättelserapport som pekade ut det syriska flygvapnet som ansvariga för förra veckans gasattack. Istället menar han att personer på marken utförde attacken.

Redan för lite drygt tre år sedan försökte inflytelserika intressen inom den amerikanska administrationen få till ett krig mot Syrien genom att anklaga den syriska regeringen för att använda kemiska vapen mot sin egen befolkning. Den gången omöjliggjordes krigshökarnas planer för att det inte gick att bevisa den syriska regeringens skuld och för att det fanns ett allt för stort krigsmotstånd bland meniga och lägre befäl inom den amerikanska militären.

En av förklaringarna till att den syriska regeringen den gången inte kunde utpekas som skyldiga var en rapport av den före detta FN-vapeninspektören Richard Lloyd och MIT-professorn Theodore Postol som visade att de bärraketer som hade använts i gasattacken den 21 augusti 2013 omöjligt kunde ha skjutits från det avstånd som påstods och att de därför troligtvis måste ha avfyrats av rebellerna. Informationskriget.se skrev om detta i texten ”Syrien, skulden och sanningen” och RT i artikeln ”MIT study of Ghouta chemical attack challenges US intelligence”.

LÄS OCKSÅ: ”Tredje världskriget?”

Andra bidragande orsaker då för drygt tre år sedan var:

Samma intressen som den gången under president Barack Obamas styre försökte få USA att gå in i Syrien försöker nu under president Donald Trumps styre än en gång med samma sak.

För två veckor sedan, på morgonen den 4 april, utsattes ett område i den rebellkontrollerade staden Khan Shaykhun i norra Syrien för en gasattack som dödade ett 80-tal vuxna och barn. Nästan omgående anklagade USA och andra västmakter den syriska regeringen och menade att attacken hade utförts av syriska stridsplan som hade utfört uppdrag i området. Den syriska regeringen förnekade skuld, men menade att gas kanske kunde ha frisläppts under deras flygattack om rebellerna hade kemiska stridsmedel förvarade i någon av de byggnader som det syriska flygvapnet hade bombat.

Den 11 april släppte Vita huset en underrättelserapport som inte bara stod fast vid det ursprungliga utpekandet av den syriska regeringen som skyldiga till gasattacken, utan som också antydde att den förklaring som den syriska regeringen hade kommit med, att syriskt stridsflyg kanske hade råkat träffa ett av rebellernas förråd av kemiska vapen, var osannolik. Argumentet för detta var att gasen troligtvis inte hade kommit från en byggnad som hade bombats, utan från en bomb som hade slagit ner mitt på en väg.

Redan på kvällen samma dag som Vita husets hade lagt fram sin underrättelserapport underkändes den i en utvärdering av Theodore Postole, missil- och kemvapenexperten som hade varit med och avslöjat krigshökarnas lögner 2013. Utvärderingen av  Vita husets underrättelserapport bekräftades och stärktes även i ett tillägg som han gjorde två dagar senare. RT har skrivit en artikel om detta.

I utvärderingen och tillägget visar Teodore Postole bland annat att:

  • Vita husets underrättelserapport inte har gjorts av någon som hade för avsikt att var sanningsenlig och korrekt, vilket dels bevisas av att bilder som rapporten säger föreställer en oförändrad explosionskrater tydligt är tagna efter att de har manipulerats av personer som bar alldeles för dålig skyddsutrustning för att kunna hålla på med vad som sägs vara resterna av en saringasbomb.
  • Behållaren som sägs ha innehållit den kemiska gasen troligtvis inte har förstörts av en sprängladdning från insidan, vilket hade varit fallet om det hade handlat om ett riktigt kemvapen som hade släppts från luften, utan att det troligtvis hade handlat om en enkel gasinnehållande metallcylinder som hade tryckts ihop av en sprängladdning som har placerats ovanpå den av personer nere på marken.

Bild som visar att explosionskratern har manipulerats och att bomben inte kan ha innehållit saringas då personer med så dålig skyddsutrustning skulle ha dött eller blivit allvarlig skadade.

Möjlig konfiguration av en enkel kemisk bomb, där en extern sprängladdning förstör en förseglad metallcylinder som innehåller kemiskt stridsmedel.

Artikeln ursprungligen publicerad på Informationskriget.se.

Källor:
LLoyd, Richard och Postol, Theodore A. Possible Implications of Faulty US Technical Intelligence in the Damascus Nerve Agent Attack of August 21, 2013
MIT study of Ghouta chemical attack challenges US intelligence
WHO REALLY USED CHEMICAL WEAPONS IN SYRIA?
Hersch, Seymour M. Whose sarin?
Hersch, Seymour M. The Red Line and the Rat Line
U.S. soldiers in open rebellion against Obama’s war in Syria
Postol, Theodore A. Assessment of White House Intelligence Report About Nerve Agent Attack in Khan Shaykhun, Syria
Postol Theodore A. A Quick Turnaround Assessment of the White House Intelligence Report Issued on April 11, 2017 About the Nerve Agent Attack in Khan Shaykhun, Syria.
MIT professor exposes ‘egregious error’ & evidence tampering in US report on Syria sarin incident

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

17 Kommentarer till "Kemvapenexpert: Syriska flygvapnet inte ansvariga för gasattack"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Nationell
Gäst
Nybörjare
Nationell

En ryss på instagram lägger upp en del bilder ifrån Syrien under namnet alex_pushin

Lisa
Gäst
Nybörjare
Lisa

”NMR” har tvåfalt vunnit i Årets bild:
http://www.journalisten.se/nyheter/har-ar-vinnarna-i-arets-bild
”Frilansfotografen David Lagerlöfs foto av Tess Asplunds protest framför ledarna för nazistiska Svenska motståndsrörelsen blev Årets bild och Årets Nyhetsbild.”

politiker fans
Gäst
Nybörjare
politiker fans

Bra reklam vanlig folk ar har tröttnat på negrer .han fatta hur mycket reklam dena bild har gett nordiska motståndsrörelsen.och det är ingen annan motståndare .sen intressant hur mycket har skatte betalaren betatat för hennes uppe hälle i sverige och anhöriga!

Lisa
Gäst
Nybörjare
Lisa

https://www.youtube.com/watch?v=h8n6VCL5D7A&feature=youtu.be

Senator John McCain, former CIA Director John Brennan and National Security Advisor Herbert McMaster plotted this false flag attack (—)
Brennan got the Saudis to pay half and McCain got Israel to pay half.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Sionisterna har satt ett skruvstäd runt Trumps huvud. Judemakten måste krossas!

Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad
Hade dom det så skulle 1 Trump inte försökt dra in USA i krig med hjälp av tidernas sämsta falsflag. 2 Inte ha varnat Ryssland innan attacken. 3 Inte bomba ett värdelöst flygfält som är väldigt lätt och billigt att laga. 4 Inte ha pratat på videon med den berömda chokladtårtan som han gjorde. 5 Inte bara träffat flygfältet med 23 av 59 kryssningsrobotar. 6 Inte sagt att han först anföll Irak(där ISIS mål finns vilka mycket väl kan ha fått påhälsning av de 36 saknade tomahawkerna) och ändrade sig då reportern påpekade att det var Syrien i den berömda… Läs mer »
Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Ja fet skulle inte ha varit USAs första gång i Historien de Fuskar.

Arne Strand.

Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad

Möjligen första gången som kabbalan(neocons, militärindistruella komplexet, banksektorn, säkerhetstjänsterna mm) blir trollad.

Denna gången av Trump och Putin med assist av Kinas president.

https://youtu.be/4VCgU1v0c3I

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Det är nog många med mig som avslöjat propagandan fr o m balakankriget fram till idag! Varför tycks inte medierna ”förstå” ? Det räcker inte bara med intelligens, det måste finnas en vilja också!

Thor Viking
Gäst
Nybörjare
Thor Viking

Judemedia förmedlar enbart det som är till nytta för judisk agenda.

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight
Och Dr James P Wickstrom menar att Judarna misstolkat sig som folket ”av Gud”, när det egentligen är vi, den rena Europeiska vita rasen som är ”det utvalda folket”. Det är troligt att han har rätt, han har bl a studerat ursprunget till skrifterna mm mm. Det är isf anledningen till att vi ska utrotas. Håller inte med honom om allt än, men jag vill starkt rekomendera hans presentationer, med texter, så om ni inte är så bra på Amerikanska (engelska), så pausa och slå upp! Stor risk att han blir portad från Ljugtube snart, som EVALION blev. Här är… Läs mer »
)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

Judar har ju för ovana att ljuga om gas.
(((Parasiten))) vill ha sitt stor-Israel.

Andersson
Gäst
Nybörjare

Trump går från ”klarhet” till ”klarhet” – innan denna ff-gasattack bombade han en moské i Syrien med 42 döda som resultat – inte en enda IS-terrorist strök med, som vanligt.

Nu har han växlat om till att hota Nordkorea, det ger ju också många pluspoäng i JewSA, och har skickat en armada ”mot Nordkorea”, men som i själva verket åkte åt motsatt håll – det blev säkert många goda skratt bland den nordkoreanska eliten.

Jag börjar bli allt mer övertygad om att han faktiskt är galen.

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

@Andersson

Du borde haft några upptummar för din kommentar.

Trist att röstningen är nedtagen.

Edlund
Gäst
Nybörjare
Edlund

USA verkar kunna göra vad som helst bara dom använder sig utav kodordet, – ”War on Terror”.

Nicklas
Gäst
Nybörjare
Nicklas

År 2013 sade en hög chef på CIA att han inte tänkte backa upp någon historia om att syriska armen låg bakom gasattacken. Flera chefer på mellannivå inom CIA sade att de skulle säga upp sig om Barack Obama gick ut och påstod att syriska armen låg bakom gasattacken.

Angående den senaste attacken har CIA sagt att det inte finns minsta bevis att syriska armen ligger bakom den och att Rysslands förklaring ligger närmast vad som troligen hände.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Detta talar för sig självt –

http://www.pravdareport.com/news/russia/kremlin/21-04-2017/137571-russia_syria_chemical-0/

– vilka FULA DJÄVLAR dom är.

Arne Strand.

wpDiscuz