KD-politiker skrev om ”homoagendan” – partiet tar avstånd

SVERIGE. Annelie Enochson (KD) skrev igår ett upprört blogginlägg. I inlägget kritiserade hon RFSU och organisationens ”homoagenda”. Kristdemokraterna tog snabbt avstånd från uttalandet och Enochson verkar själv ha raderat inlägget.

Den kristdemokratiske riksdagsledamoten Annelie Enochson skrev igår ett argt blogginlägg efter att ha lyssnat på programmet ”Människor och tro” på Sveriges Radio. Enochson var bland annat upprörd över att SR-programmet hänvisade till RFSU som om organisationen var en neutral part:

Jag blir så trött över detta politiskt korrekta att det RFSU som säger är det som gäller. Vadå neutral sexualundervisning – är RFSU den som sätter upp en standard på vad neutralitet är?? De som har en homoagenda och anser att hetero är förlegat och ska förlöjligas.

Enochson avslutade sitt blogginlägg med en uppmaning till Sveriges Radio:

Nej, SR sluta att gå i RFSU och RFSL:s ledband och våga vara verkligt neutrala i dessa frågor!!

Göran Hägglunds presschef Johan Ingerö förklarade snabbt att Kristdemokraterna tar avstånd från uttalandet:

”Det där var riktigt dumt skrivet och har inget alls att göra med vad partiet står för. Sveriges Radio går självklart inte i någon annans ledband.”

I efterhand verkar också Enochson ha ångrat sig och raderat blogginlägget.

Källa:
Enochson (KD) skrev om ”homoagendan”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments