Katolska kyrkan förlåter HIV-smittad mexikansk präst för våldtäkter på 30 småflickor!

RELIGION. Den mexikanske prästen våldtog ett 30-tal flickor som var mellan fem och tio år unga. Katolska kyrkan valde att förlåta honom för detta.

christianity

Prästen Jose Garcia Ataulfo, som har HIV, har nu själv erkänt att han våldtagit ett 30-tal småflickor. De fem till tio år gamla flickorna ska främst ha kommit från ett område i Mexiko där befolkningen till stor del utgörs av indianska urinvånare.

Den spanskspråkiga nyhetssidan Urgente24.com har kommit över dokument som visar att ärkebiskopen i Mexiko å den Katolska kyrkans vägnar gav absolution åt Ataulfo.

Än så länge har Ataulfo inte heller dömts av Mexikos rättsväsende, men Daily Mail menar att det kan bero på att kyrkan är inflytelserik i Mexiko och skyddar sina präster.

Katolska kyrkan skakas regelbundet av skandaler där det visar sig att deras präster som ska leva i celibat istället förgriper sig sexuellt på minderåriga, något kyrkan ofta försöker mörklägga. Problemet är såpass utbrett att påven Francis sedan han tillträdde sitt ämbete lovat att ta tag i problemet och utesluta präster som missköter sig.

Källa:
Catholic Church ACQUITS Mexican priest who admitted raping 30 young girls even though he knew he was infected with HIV

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments