Katastrofsiffror för nya feministiska och mångkulturella Star Wars-filmen

FILM. PK-filmen Star Wars: The Last Jedi går sämre än tidigare på biografer i världen.

När judiskt ägda Disney tog över Star Wars-franchisen blev den första filmen i deras regi, The Force Awakens från 2015, minst sagt en kassasuccé och den film som dragit in mest pengar någonsin i USA. Den stora förklaringen till succén anses ha varit att alla klassiska Star Wars-karaktärer – framförallt Luke Skywalker, Leia och Han Solo – gjorde comeback efter 40 år.

Men när The Force Awakens kom ut stod det också klart att nya Star Wars egentligen bara var en reboot där alla vita, manliga karaktärer höll på att bytas ut. Den judiske regissören JJ Abrams hade medvetet börja föra in icke-vita hjältar i The Force Awakens och arbetet med att förstöra Star Wars-sagan fortsatte även i uppföljaren The Last Jedi som är full av mångkultur, feminism och politiskt korrekthet.

Nu kommer det stora bakslaget med låga biosiffror och fans som sviker. Den amerikanska nöjestidningen Showbiz 411 rapporterar att Star Wars: The Last Jedi efter tre veckor på bio ligger på tredje plats av de bioakturella filmerna och endast tjänat in 6,5 miljoner dollar på en fredag, vilket är ungefär hälften av vad den första filmen spelade in.

Såväl skräckfilmen Insidious: The Last Key som äventyrsfilmen Jumanji har spelat in mer pengar (12,7 respektive 10,8 miljoner dollar).

En annan rapport från Showbiz 411 visar att The Last Jedi i Kina enbart tjänat in hälften av vad man tjänade med The Force Awakens. Detta trots att den nya Star Wars-filmen även hade asiatiska hjältar i filmen.

Källor:
“Last Jedi” Knocked to 3rd Place in 3rd Week, Makes Half as Much as Horror Thriller’s 4th Installment
Box Office: China Opening for “Last Jedi” Half Off Mark of “Force Awakens” at $27 Mil

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Jag får en känsla av att dessa judar inte bryr sig så mycket om huruvida de drar in pengar på sina filmer längre, för de har skaffat sig sådana enorma förmögenheter genom bankocker. Så filmerna blir snarare politiska instrument, som visserligen inte tilltalar publiken så mycket, men som blir deras enda alternativ om de vill ha modern produktion. Man får hoppas att oberoende filmproduktion blir ännu större än i dag. Jag menar, det skapas ju mycket på Youtube och sådana ställen. Den traditionella filmens storhetstid, där människor drog till biograferna i stora lass, är nog över. Film i dag känns… Läs mer »