Katastrofresultat för Facebook och Twitter

SOCIALA MEDIER. Twitter och Facebook har gått igenom vad som kan beskrivas som en mardrömsvecka där de två sociala mediernas aktier rasat kraftigt.

Under torsdagen gjorde Facebook sin sämsta dag på börsen någonsin. Efter att företaget visade upp ett svagt vinstresultat föll aktien med hela 19 procent och marknadsvärdet sjönk med över en biljon kronor, vilket är den största enskilda förlusten som ett företag gjort på den amerikanska börsen någonsin, rapporterar CNBC.

Även Twitter tappade rejält på börsen efter att företaget offentliggjort att antalet användare under månaden låg flera miljoner under det som analytikerna trodde. Detta ledde till att Twitters aktie föll med 20,5 procent på New York-börsen.

De båda sociala mediernas katastrofresultat smittade även av sig på andra IT-företag, däribland Intel som föll med 8,6 procent.

Källa:
Katastrofresultat för Facebook och Twitter

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
GunnarKlaus*d-b*Lingonet_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Rätt åt dem. De sysslar ju ändå med valfusk.

_DH_
Medlem
_DH_

Härliga nyheter. Få saker skulle glädja mig mer än om Facebook gick i konkurs. Inte bara skulle judarna ta skada av det – vanliga vita människor skulle också behöva ta sig en funderare över hur de lever sina liv. Det är inte normalt att sitta och häcka på sociala medier dagarna i ända. En anekdot: För sådär 1-2 år sedan satt jag på ett tåg någonstans i Sverige, och hade två kvinnor runt 50 års ålder på andra sidan gången. De satt och pratade om sociala media, hur de inte tyckte de fick tillräckligt (lät som de fick 3-4 på… Läs mer »

b¤d
Medlem

Bra bra.
Mycket att av deras ”användarstatistik” är ändå uppblåst. Man önskar är detta är början på deras slut och härefter förfaller de samt tappar mer och mer folk som använder deras plattformar.

Den dagen jag köper ny telefon kommer jag gotta mig man INTE finner Twitter och Crapbook förinstallerat.

2 Färska lingon.

Klaus
Medlem

Facebooks plötslig nedgång hänger kanske ihop med Mark Zuckerbergs åsikt att kommentarer som förnekar ”förintelsen” skulle inte raderas. Jag har bara funnit judiska media som skrivar ilsken om det, t.ex.
https://forward.com/opinion/406154/mark-zuckerberg-falls-for-nazi-bs/
Jag har igen fb-konto (efter jag var länge sperrad) eftersom jag kan skrivar emot marxistiska och européerfientliga kommentarer trots risk att åsiktskontrollen raderar kommentaren och jag blir sperrad igen.

Gunnar
Medlem

Bra, bort med skiten och låt de hungriga riskkapitalisterna gå lottlösa.