Kasselstrand till brutal attack på Jimmie Åkesson och SD

VALÅR. I samband med SD:s landsdagar i november gick partiets förre ungdomsförbundsordförande Gustav Kasselstrand till brutal attack på partiet och dess ledning. Kasselstrand menar bland annat att både Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson är helt utbrända, vilket öppnat för judinnan Paula Bieler att ta över allt mer.

Trots att hon är illa omtyckt av sina manliga kamrater ökar Paula Bielers makt inom SD.

Det var i samband med SD:s partikongress i november som Jimmie Åkessons före detta påläggskalv och tidigare SDU-ordföranden Gustaf Kasselstrand kom med följande analys i sitt podradioprogram, ”Den kokta grodan”:

— SD som parti är ganska ointressant. SD är ett parti som är fullständigt i någon slags paralys, handlingsförlamning.

Den förre SDU-ordföranden kritiserar även att Moderaterna nu är tuffare än Sverigedemokraterna vad gäller de förslag man lagt fram på det kriminalpolitiska området:

— Här har vi två olika intressen, SD:s väljare har ju som intresse att SD ska vara ett parti som är hårdare och rakare än Moderaterna, man vill ju inte att SD ska bli ett ”moderatparti”. Då finns det ju ingen anledning att rösta på SD så det är självklart för 99 procent av SD:s alla väljare att SD ska vara ett anti-etablissemangsparti och absolut inte sitta i Moderaternas knä.

— SD:s ledning däremot har ju som högsta intresse att bli så lika Moderaterna som möjligt så att man kan ingå i något slags samarbete efter nästa val. Jimmie Åkesson pratar om att det kommer att bli tre block i Sverige, där det borgerliga/konservativa blocket ska bestå av SD, Moderaterna och Kristdemokraterna.

Gustav Kasselstrand var en populär SDU-ordförande, men uteslöts av moderpartiet. Nu framför han skarp kritik mot sitt tidigare parti.

Kasselstrand menar att fjäskandet för Moderaterna dels riskerar att stöta bort partiets egna väljare, men också att det blir svårare att locka över tidigare moderater i och med att om SD vill bli som Moderaterna så är det lika bra att fortsätta rösta på Moderaterna.

— Jimmie Åkesson är väldigt orienterad mot att vara snäll mot Moderaterna. Det här är en svår balansgång som riskerar att stöta bort de egna väljarna från partiet, men också att det inte går att övertyga Moderaterna om att samarbeta. Till slut hamnar man i någon slags limbo mellan två olika stolar där Moderaterna inte längre gillar SD och SD:s väljare blir allt mer desillusionerade.

Kasselstrand håller med sin podradiokompanjon om att SD:s väljare består av gamla socialdemokrater och gamla moderater som inte längre gillar moderaternas politik och att det då är strategiskt oklokt att närma sig den politik som bägge dessa grupper ogillar.

SD är ett skepp utan styrman
”Sd har ett väldigt svagt ledarskap”, hävdar Kasselstrand och menar på att det finns en risk för ”inbördeskrig i partiet” i och med att det inte finns någon klar bild av vad partiet ska stå för. Detta både organisatoriskt och ideologiskt, ”om det nu finns någon ideologi inom Sverigedemokraterna”.

Men det stora problemet för SD är partiledarskapet, anser Kasselstrand. När SD nu för första gången möter lite konkurrens på det invandringskritiska området från Moderaterna och börjar förlora väljare så frågar sig Kasselstrand:

— Vad gör Jimmie Åkesson, vad gör ledningen? Ligger man som ett kadaver 18 timmar om dygnet och sover och går ut och kollar Twitter en gång innan man sover vidare eller gör man någonting?

Ett annat exempel på otydlighet som tas upp är partiets ”hållning” där man låtsas vara både för och emot Nato samtidigt.

Den före detta SDU-ledaren blir också besviken när han ser på partikongressen på TV. Han menar på att ”det är halvtomt i bänkraderna och folk lyssnar knappt på debatterna”. Istället menar han att han får den ”sovjetiska kongresskänslan”, där ledamöterna måste sitta och applådera tills det är säkert att sluta applådera och där de sitter och applåderar åt ledningen, vad de än säger. Ledamöterna går upp och yrkar bifall på allt som partiledningen förespråkar i syfte att fjäska till sig riksdagsplatser.

SD:s landsdagar?

Paula Bieler tar över allt mer
Kasselstrand menar på att Jimmie Åkesson fortfarande är utbränd, att Åkesson har sagt att ”utbrändheten går inte ur” och att SD-ledaren troligtvis fortfarande ”går på piller”. På grund av denna psykiska skörhet klarar han inte av att gå i konflikt med Moderaterna, utan beter sig som ett fjäskande ”mobboffer” som ägnar sig åt underdånigt vädjande till Moderaterna om samarbete.

Han menar vidare att Jimmie Åkesson kan vara ”Sveriges mest överskattade partiledare” och att SD är i behov av en ny partiledare – en som inte bara sitter paralyserad när Moderaterna går framåt. Han menar även att Mattias Karlsson har fungerat som den reelle partiledaren med Jimmie Åkesson som galjonsfigur, men att även han är utbränd och behöver bytas ut.

Enligt Kasselstrand är det inte heller bara det nya invandringspolitiska inriktningsprogrammet, ”Bielerplanen”, som har skrivits av judinnan Paula Bieler. Han hävdar istället att samtliga fyra ”inriktningsprogram” som partiet röstade om, som språkligt sett liknar varandra väldigt mycket, i realiteten är skrivna av Paula Bieler och ser ut som om de vore skrivna av en fyraåring, fulla av svammel och i total avsaknad av konkreta förslag.

Paula Bieler jobbar hårt med sina visioner för Sverige när varken Mattias Karlsson eller Jimmie Åkesson orkar, menar Gustav Kasselstrand.

Kasselstrand ironiserar också över att SD kanske, på inrådan från Paula Bieler, ska börja förespråka att Sverige ska ta emot ännu mer ”kvotflyktingar”. Avslutningsvis menar Kasselstrand att SD:s stora problem har sin grund i den ”partikultur” som etablerats av Mattias Karlsson och Jimmie Åkesson.

Källor:
Den kokta grodan # 88 SD 2018?

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
nordboSenasteSverkerErikAnders Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Andreas
Medlem
Andreas

Paual Bieber, går aldrig uttala det rätt.

_DH_
Medlem
_DH_

Kasselstrand är en av Sveriges största politiska resurser. Hårdföra nationalsocialister må invända mot att han står för en slags ”lättmjölks”-nationalism, men jag tycker han tydligt visat att han är principfast och inte säljer sig till etablissemanget. Han har även kombinerat sitt politiska liv med en faktisk karriär vid sidan om politiken, som jag förstått det – som ekonom. Detta innebär ju förstås en ytterligare personlig börda – samt även ett tecken på att han inte är en i raden av Sveriges dekadenta yrkespolitiker, som inte skulle klara något annat än likt Löfvén bara rabbla nonsens framför TV-kameran. Det förvånar mig… Läs mer »

Anders Jonsson
Medlem

SD är sionister och JUDE-lakejer.

Nordiska motståndsrörelsen är ett nationalsocialistiskt parti och organisation.

Att jämföra dessa partier är som att jämföra natt och dag.

Precis som Kasselstrand säger: SD har ingen ideologi.

SD är bara ännu ett ”maktparti” bland de andra fake partierna i demokratur-träsket.

Erik
Medlem

Det finns många sätt att urskilja sanna frihetspartier (från vänster, höger och mitten) från dem som automatiskt sällar sig till den förslavade eliten av politiker, men en av de simplaste frågorna är denna: bankreform eller icke-bankreform. Det parti som utesluter bankreform från sitt partiprogram är per definition arbetare åt globalismens yttersta krafter. Du kan inte förespråka demokrati, frihet eller nationalism om du är för centralbanksstyre. Tyvärr bortser den vanlige svensken från detta då han inte förstår vad ekonomin egentligen har för roll, han förstår inte hur denna frågan i grunden är den som ser till att t.ex invandringen fortsätter.

Sverker
Medlem

EXAKT. Allt handlar om pengar, och vilka ”juveler” som har makten över dom! Måste tydligen förtydliga att det var NSDAPs eliminerande utav bankmakten i Tyskland som gjorde att Tyskland blomstrade, samt att judemakten därför krossade dom.
För få nationella förstår och adresserar bankmaktsfrågan, som är lika med judefrågan!
Deras parasitsystem är beroende av SKULD, som dom ser till att skapa med hjälp av invällande ”flyktingar”och eller krig, som gör att det måste ”lånas” pengar utav dom.
ALLA andra problem har detta som grundsten!

Senaste
Medlem

Kanske vill Kasselstrand framställa sig som en utmanare till SD inför lanseringen av Alternativ för Sverige (om det nu blir av).
Han lämnade inte SD för att han utvecklades ideologiskt och förstod hur fel ute han var, han blev utesluten. Det här är ”politiker” i vanlig mening som inte har för avsikt att utmana makten. Den som ens funderar på att ge sitt stöd till de som förtrycker oss bara för att en av deras marionetter som person verkar vettigare än den andre kan inte ha fattat mycket.

nordbo
Gäst
nordbo

Sionistdemokraterna är nog alldeles nöjda med hur läget ser ut just idag,de vill inte vara i någon regeringsställning – utan arbetet består i från ledningen sida att kasta ut allt från partiet som yppar sig en smula nationellt och planera med de borgliga packet om hur Sverige ska föras vidare till att bli en totalitär polisstat mot den egna befolkningen.

Trevligt att Kasselstrand kritiserar djävulens stjärtgossar.