Kärrtorp-domen har överklagats

KÄRRTORP. Den första Kärrtorp-domen där tre av Motståndsrörelsens aktivister dömdes till fängelse har överklagats.

EH JB PJ

Igår överklagade Emil Hagberg, Peter Jusztin och Joakim Blixt den första Kärrtorp-domen. En av 17-åringarna som dömdes men inte fick fängelsestraff har också överklagat sin dom.

Rättsexperten Jack Ågren har tidigare sågat domen mot Blixt som endast dömdes för att han befann sig i Kärrtorp och filmade.

Även åklagaren har överklagat domarna mot Jusztin och Blixt som dömdes till sex månaders fängelse av Södertörns tingsrätt. Domen mot Hagberg, som dömdes till åtta månaders fängelse, har åklagaren dock valt att inte överklaga.

För närvarande sitter Hagberg fortsatt häktad i väntan på att fängelsestraffet ska börja avtjänas. I överklagan kräver Hagberg att häktningen ska hävas. Annars kommer han redan i maj att ha suttit av sitt fängelsestraff, vilket gör att en framgångsrik överklagan till hovrätten gör att han kan ha suttit frihetsberövad för länge.

Jusztin och Blixt satt tidigare häktade men försattes på fri fot tidigt i mars.

Läs mer:
Nazister överklagar Kärrtorp-domar
Dalanazist överklagar Kärrtorpsdom
Sunnansjö-nazisten överklagar fängelsedomen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar