Kaoset fortsätter – Österrikes förbundskansler avgår

ÖSTERRIKE. Ibiza-skandalen har fått hela Österrikes regering att kollapsa.

Den så kallade Ibiza-skandalen – som Nordfront publicerade en utförlig artikel om tidigare under dagen – där en judiskt influerad vänsterextrem terrororganisation tros ha införskaffat samt släppt komprometterande Rysslandskopplad information om ledande invandringskritiska politiker, fortsätter att skörda offer.

Efter att hela den invandringskritiska FPÖ-halvan av den österrikiska koalitionsregeringen avgått till följd av skandalen väcktes en misstroendeförklaring mot den andra halvans frontfigur tillika landets förbundskansler, ÖVP-ledaren Sebastian Kurz.

Idag hölls så omröstningen i det österrikiska parlamentet, där FPÖ-ledamöterna tillsammans med socialdemokratiska SPÖ och miljöpartiet JETZT röstade ner den borgerliga Kurz, som med sina 32 år varit den yngsta förbundskanslern genom tiderna.

Det är nu upp till Österrikes president Alexander van der Bellen att utse en tillförordnad förbundskansler fram till omvalet i september i höst.

Under gårdagens val fick ÖVP 35 procent av rösterna medan FPÖ fick 17 procent. Detta trots all medial hets och den nuvarande politiska krisen.

Källa:
Austria’s Chancellor Kurz loses no confidence vote following corruption scandal

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Den stora koalitionen SPÖ och ÖVP, som kallades SPÖVP, regerade årtionde. Jörg Haider lyckades med att bryta alliansen. Men efter ha kritiserad bankmafian mördades honom och SPÖVP-regeringen etablerades genast. FPÖ är/var i regeringen sedan 2017 ihop med ÖVP.