Kaos på asylboende – polis har tillkallats 150 gånger på 18 månader

INRIKES. På 18 månader har polisen kallats till Spenshults asylboende 150 gånger.

I december 2016 öppnade Migrationsverkets boende på Spenshult. Under de senaste 18 månaderna har polisen kallats till boendet hela 150 gånger, bland annat för misshandel, olaga hot, fylleri och narkotikabrott.

Enligt polisen ska det under de senaste två månaderna skett en ökning gällande inkomna anmälningar från boendet. Detta om man jämför med antalet anmälningar som gjordes månaderna innan.

— De senaste två månaderna (februari och mars red.anm.) kan vi se en ganska kraftig ökning. Vi har lika många händelserapporter och anmälningar på två månader som vi normalt sett haft på tre månader tidigare, säger polisen.

På boendet bor det cirka 550 så kallade asylsökande, där mer än hälften har fått avslag. De har dock överklagat avslagen och därför försvarar både polisen och Migrationsverket rasfrämlingarnas beteenden med att den processen är ”jobbig”.

Källa:
Polisen har kallats till Spenshults asylboende 150 gånger

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments