Kaos och matbrist i regnbågsnationen – 25 000 soldater kallas in

UTRIKES. På grund av den senaste tidens afrikanska upplopp i ”regnbågsnationen” Sydafrika har landet drabbats av brist på mat och bränsle. Nu sätts 25 000 soldater in för att stävja kaoset.

Efter den senaste tidens kaos, där omfattande plundring och stora anlagda bränder förekommit, har brist på bränsle och mat blivit det nya normala i Sydafrika, framförallt i staden Durban men även i Johannesburg.

I flera filmklipp som Nordfront tidigare sammanställt visas läget i landet. Förödelsen är minst sagt tydlig. En källa Financial Times talat med menar att kannibalism inte är långt borta.

Nu har 25 000 soldater kallats in i ett försök att lugna ner situationen. Det afrikanska kaoset, speciellt i Durban som är en viktig hamnstad, spås kunna ha förödande konsekvenser för resten av landet – särskilt med avseende på bränsleförsörjning – om det inte stoppas.

Totalt påstås 117 personer ha dött i landet under de senaste dagarna. Hur mycket man kan lita siffror från suspekta stater i tredje världen låter Nordfront vara osagt.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments