Kaos i Moçambique när bankkorten slutade fungera

EKONOMI. En ekonomisk tvist som ledde till att bankomater och bankkort slutade fungera har skapat kaos i Moçambique.

Efter att leverantören till den mjukvara som styr alla moçambikiska bankers elektroniska betalningar blivit less på att inte få betalt för sina tjänster stängdes helt sonika landets banksystem ner.

Helt plötsligt fungerade inte bankkort över huvud taget. Situationen blev inte bättre av att nästan alla av landets bankomater var ur funktion. Bankernas gemensamma bolag som sköter systemet – och som för övrigt hävdar att de visst har betalat leverantören av mjukvaran – har också erkänt att det inte finns någon plan B vilket innebär att det nu kan ta veckor eller månader för Moçambique att få ett fungerande betalsystem igen.

Det afrikanska landet är ett av de fattigare i världen och en majoritet av befolkningen har inte ens ett bankkort. Trots det ska tvisten ha skapat kaos där bland andra patienter på privata sjukhus kastats ut efter att inte ha kunnat betala för sig, rapporterar SVT.

Källa:
Bankkort fungerar inte i Moçambique

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments