Kaos i Moçambique när bankkorten slutade fungera

EKONOMI. En ekonomisk tvist som ledde till att bankomater och bankkort slutade fungera har skapat kaos i Moçambique.

Efter att leverantören till den mjukvara som styr alla moçambikiska bankers elektroniska betalningar blivit less på att inte få betalt för sina tjänster stängdes helt sonika landets banksystem ner.

Helt plötsligt fungerade inte bankkort över huvud taget. Situationen blev inte bättre av att nästan alla av landets bankomater var ur funktion. Bankernas gemensamma bolag som sköter systemet – och som för övrigt hävdar att de visst har betalat leverantören av mjukvaran – har också erkänt att det inte finns någon plan B vilket innebär att det nu kan ta veckor eller månader för Moçambique att få ett fungerande betalsystem igen.

Det afrikanska landet är ett av de fattigare i världen och en majoritet av befolkningen har inte ens ett bankkort. Trots det ska tvisten ha skapat kaos där bland andra patienter på privata sjukhus kastats ut efter att inte ha kunnat betala för sig, rapporterar SVT.

Källa:
Bankkort fungerar inte i Moçambique

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl-Путин AAndré DevecseriCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

”Det afrikanska landet är ett av de fattigare i världen”

Hahahahahahahaha! Jo, så går det när vissa andra tar över från de kompetenta som skötte det hela så bra tidigare:

At independence, Mozambique’s industrial base was well-developed by Sub-Saharan Africa standards, thanks to a boom in investment in the 1960s and early 1970s.

Indeed, in 1973, value added in manufacturing was the sixth highest in Sub-Saharan Africa.

Här en bok som verkar handla om problemet:
https://www.goodreads.com/book/show/1453149.Stupid_Black_Men

André Devecseri
Medlem

Konstgjord andning är inget jag förespraakar; tycker istället naturen ska faa ha sin gaang. Dvs. lämna negrerna att sköta sitt i sina hemtrakter.

Karl-Путин A
Medlem

Då måste deras hemtrakter, vilket utgör en mindre del av den afrikanska kontinenten, först stakas ut och hägnas in med viltstängsel.