Känd ”extremistforskare” hånar polisens flygblad: ”Löjligt!”

30 SEPTEMBER. Polisen vill dela ut flygblad med ”regler” till både demonstranter och motdemonstranter under Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg. Nu hånas flygbladen av en av medias förmenta ”experter” på ”högerextremism”.

Anna-Lena Lodenius dömer ut Göteborgspolisens agerande inför 30 september som ”löjligt”.

I samband med att Nordiska motståndsrörelsen ska demonstrera i Göteborg den 30 september har Göteborgspolisen hittat på ett antal nya ”regler” för hur politiska dissidenter får uppträda under en politisk manifestation. ”Reglerna” hävdar man sig ha funnit stöd för med hjälp av en tjugo år gammal dom från Högsta domstolen.

Dessutom har man sammanfattat ”reglerna” i ett flygblad, som Göteborgsregionens polischef Erik Nord bad Nordfront att sprida till sina läsare i samband med att han intervjuades under förra veckan.

LÄS MER: Erik Nords budskap: ”Blir det för likt Tredje riket griper vi er”

I flygbladen finns uppmaningar till demonstrationsdeltagarna som exempelvis ”Utöva inget uniformt uppträdande, t.ex. taktfast marsch med fanor och sköldar” och ”Uppträd inte i uniformerad klädsel” om detta ”vid en samlad bedömning skulle kunna kopplas till former och utseende i nationalsocialistiska demonstrationer under 1930- och 1940-talen.”

Flygbladet innehåller även uppmaningar till motdemonstranter om att inte vara våldsamma och att ”passivt ta avstånd” från andra våldsamma motdemonstranter, med löfte om att polisen då kan rikta sina resurser på att rapportera Motståndsrörelsens demonstrationsdeltagare för åsiktsbrott istället.

Polisens flygblad och dess innehåll har dock mött en hel del kritik, även från ett något oväntat håll. En av etablissemangsmedias favoriter bland ”experter” på så kallad högerextremism, Anna-Lena Lodenius, menar exempelvis att polisens agerande är ”löjligt”.

— Jag tycker att det här är jättekonstigt. Antingen har de rätt att tåga och då måste de få se ut som de vill eller så har de inte rätt att demonstrera. Det här är rent löjligt, säger Lodenius till Svenska Dagblader (SvD).

Hon dömer också ut polisens självsäkra uttalande om att man har funnit stöd i sitt agerande utifrån domen NJA 1996 s. 577. Lodenius menar att domen bara meddelar att vissa symboler och handlingar som förknippas med nationalsocialism, såsom exempelvis hakkors och så kallad ”Hitlerhälsning”, är olagliga – inte att det skulle vara olagligt att demonstrera på ett visst sätt.

— De är alltid uniformerade och har symboler. Taktfast marsch med fanor – det har de alltid. Det man säger nu är att det är okej för nazister att demonstrera så länge de inte ser ut som nazister och beter sig som nazister, menar Lodenius.

Även juridikstudenten Victor avfärdade Göteborgspolisens hänvisning till NJA 1996 s. 577 i det senaste avsnittet av Radio Nordfront, där han kommenterade saken ur ett juridiskt perspektiv. Enligt Victor är domen en av de mest grundläggande och välkända dokumenten för hur man dömer utifrån gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp” och att den därmed knappast kan vara något som Göteborgspolisen bara alldeles nyligen lyckats ”gräva fram”, såsom Erik Nord påstod när han intervjuades av Nordfront.

Anna-Lena Lodenius sågar även flygbladets uppmaningar till motdemonstranter och ifrågasätter själva syftet med att polisen delar ut flygblad överhuvudtaget:

— Jag tycker att det är konstigt. Ska man säga till folk att inte kasta sten? Det säger väl sunt förnuft att man inte ska göra. Ska polisen dela ut lappar där de ber folk att beakta Svea rikes lag?

Lodenius tror att polisen genom dessa nya ”regler” försöker signalera att man tar åt sig av all hets som framförts av yttrandefrihetsmotståndare, eftersom att grundlagen inte ger dem utrymme att helt falla för trycket och neka Motståndsrörelsen demonstrationstillstånd.

— Jag tror att det är all kritik. En massa människor tycker inte att de ska demonstrera överhuvudtaget. Och det kan inte polisen säga. Då försöker de göra något för att visa att de tar frågan på allvar.

Ifall polisen fullföljer sin plan att försöka dela ut flygblad eller ej återstår att se.

Källa:
Polisens flygblad sågas inför nazidemonstration: ”Löjligt”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

48 Kommentarer till "Känd ”extremistforskare” hånar polisens flygblad: ”Löjligt!”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Ernfrid
Gäst
Nybörjare
Ernfrid

Jag hoppas att vi ses i Göteborg 30 september.

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

Titta vad duktiga de små poliserna är!

Jo minsann, nu har de stått och kopierat några tusen flygblad minst. Oj, vad duktigt!

Undrar hur många poliser som gick åt till det och hur mycket flygbladen kostade att skaffa fram?

Ja,ja, polisen har ju inga begränsade resurser och massor av extra timmar att slösa på absolut ingenting.

Sen står det ett par dussin små polistjejer där den 30:e, knappt torra bakom öronen, och ler så sött och vackert de bara kan.

”- Varsågoda, ett flygblad kanske?”
”- Inte det? Helt säkert?”
”- Snälla, ta ett blad, är du snäll?!”

comment image

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Hon kan nog avbryta ett slagsmål genom att bara dyka upp! :)

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Inte tokvänstern, de skulle våldta och döda henne!

AYY LMAO
Gäst
Nybörjare
AYY LMAO

Slutar inte slagsmålet när det övergår till att vara en våldtäckt?

Farmor
Gäst
Nybörjare
Farmor

”Tafsa inte” armband, krovgrillning med kriminella och nu utdelandet av flygblad. Det här visar att det är totalt skitsnack när polis säger att de inte har resurser att utreda våldtäkter när de i många fall både har vittnen o DNA. Sexualbrott är lågt prioriterat för att det har låg status, likaså att vara tunnelbanepolis. Min polisvän har i alla år sagt ”snusket” vill ingen arbeta på (alltså speciella avdelningar som fanns för just detta).

Anette
Gäst
Nybörjare
Anette

Personligen så skulle jag nog hellre se en liknande snygg tjej på gatorna än de småflickor som irrar runt viftande med dragna batonger och skriker baaaacka i falsett.Vad som jag oxå reagerar på är att majoriteten av dessa 50 kilos småflickor har väldigt långt hår hängandes långt ned på ryggen i hästsvans eller fläta vilket i en skarp situation vore direkt livsfarligt ett stadigt tag i hårmanen bakifrån och vips ligger lilla damen på rygg kanske tom släpandes i håret.Nåväl att dela ut flygblad duger väl de till de små liven.

Människa
Gäst
Nybörjare
Människa

Ha,

Luns
Gäst
Nybörjare

Sveriges poliskår är en skam! Det enda rena som finns är motståndet https://www.youtube.com/watch?v=Kpr-wnFnxuM

Luns
Gäst
Nybörjare

dussinnrik

t med
demokrate-r

Luns
Gäst
Nybörjare

I Min värld finns bara kärlek, i din? Hur man värmer spännande kött på grillen, inga politiska åsikter någonstans

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Tråkigt mad folk som inte bildar sig en åsikt och tar ställning för den!

Ragnvald Jarl
Gäst
Nybörjare
Ragnvald Jarl
I huvudinlägget ”30 september: Polisen vill dela ut flygblad till demonstranter” 2017-09-13 20:55 sägs, att polisen skrivit, bland annat, följande. ”Polisen har ett viktigt uppdrag när det gäller den fria åsiktsbildningen genom att tillförsäkra alla människor demonstrations- och mötesfrihet. ….. ” OM POLISEN SKRIVIT DETTA, SÅ ÄR DET FEL SKRIVET AV POLISEN!!! DET ÄR INTE POLISEN SOM TILLFÄRSÄKRAR DEMONSTRATIONS- OCH MÖTESFRIHET. DESSA RÄTTIGHETER ÄR MEDBORGERLIGA FRI-OCH RÄTTIGHETER. DET ÄR LAGSTIFTAREN, SOM FATTAT BESLUT OM ATT INTAGA, SÄVÄL DESSA SOM ETT FLERTAL ANDRA MEDBORGERLIGA FRI- OCH RÄTTIGHETER I GRUNDLAGEN, NÄRMARE BESTÄMT I REGERINGSFORMEN OCH RÄTTIGHETERNA TORDE SÅLUNDA TRÄFFA ENDAST MEDBORGARE: Av… Läs mer »
Maja
Gäst
Nybörjare
Maja

Det finns heller inget uniformsförbud. Polisen ljuger.

Människa
Gäst
Nybörjare
Människa

Ta på dig en uniform då, jävla fegis..

Jan Hjelm
Gäst
Nybörjare

Om jag som demonstrant tar emot sådant flygblad i handen från en polis, innebär det att jag juridiskt sett accepterar deras villkor för att demonstrera? Öppnar jag min person för åtal enligt HMF? (Jämför med att klicka sig vidare på en sajt och därmed juridiskt acceptera ett användaravtal.)

RL RL
Gäst
Nybörjare
RL RL

Nej.

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

Tag med flygblad att lämna över till dem.

Ragnvald Jarl
Gäst
Nybörjare
Ragnvald Jarl
Angående frågan ”Om jag som demonstrant tar emot sådant flygblad i handen från en polis, innebär det att jag juridiskt sett accepterar deras villkor för att demonstrera?”: Beträffande flygbladet i förhållande till de medborgerliga fri- och rättigheterna enligt ’regeringsformen’, NEJ, inte alls på några grunder, eller villkor. Av regeringsformen framgår det således uttryckligen, att varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad: yttrandefrihet och mötesfrihet, samma sak sägs också om demonstrationsfrihet, med flera fri och rättigheter. Fri- och rättigheten yttrandefrihet, enligt regeringsformen, får begränsas bland annat för förebyggande och beivrande av brott, Begränsningen av yttrandefrihet, enligt regeringsformen, kan ske # genom… Läs mer »
Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Människor med taktkänsla speciellt de som har gjort militärtjänstgöring, har faktiskt svårt att INTE gå i takt.

Jag kommer ihåg när vi muckade och lämnade regementet. När vi gick där två lumparkompisar och jag, vi upptäckte att vi gick i takt, och kunde inte annat! Vi har muckat nu, vi ska fan inte gå i takt. Så vi försökte gå i otakt medvetet, men vips så var vi i takt igen!
Nord är en okunnig Nolla! Som försöker rädda sitt arsle eftersom han till en början gillades i alternativmedierna, vilket ogillades av allt PK-folk!

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

Jag märkte det själv efter bara några månaders grundutbildning, LOL.
Ingenting fel i att gå i takt så länge förståndet är fritt och oberoende.

Människa
Gäst
Nybörjare
Människa

[spoiler title=” ”]nu är det ju inte så många av er löss som klarat av att vare sig antagas eller slutföra en utbildning inom Sveriges försvar.. Ni får ju åka till Ryssland för att få någon form av utbildning, och då åker ni fast när ni försöker praktisera era kunskaper.. Djävla amatörer, stick till en paintballbana och lev ut eran aggresivitet och glöm bort era misslyckade liv för en stund.. Loosers…

ninegal
Gäst
Nybörjare
ninegal

Varför inte att litet armband istället ? Det var ju ett framgångsrecept:-))

Berserker
Gäst
Nybörjare
Berserker

Poliser är en salig blandning av mobbare och mobbningsoffer. Osäkra individer som behöver ges order för att kunna agera. Inget självständigt tänkande, utan mer robotliknande. Tragiskt och genant att beskåda.
Antingen ändrar polisen inställning jävligt snabbt eller så kommer dom åka på en holmgång dom aldrig reser sig ifrån i sinom tid.

Både rep och starka ivriga händer finns ute i landet.

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Jag tror att polisens ISIS-liknande ”behandling” av NMRs 2 flygbladsutdelare i Stockholm var något någon polisman hade tänkt sig ut och aktionen hade den marxistiska polisen övad förut. De förverkligade taktiken i Stockholm. Idéer som (hemlig) polis och underrättelsetjänster utvecklar handlar ofta bara om trakasserier och tortyr.
Hur mor båda?

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Hur mår de?

Morningstar
Medlem
Nybörjare

Delar man inte ut grillad korv så delar man ut armband så delar man ut flygblad. Att dela ut saker och ting verkar vara shomrims huvuduppgift nu för tiden. Inte att lösa eller beivra brott. Är det självaste shomrim-chefen som har brainstormat?

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Glöm inte laptops till kravallande invandrarslynglar – jag föreslår att shomrim delar ut en ny Iphone till alla som deltar i NMRs demonstration. Så kan man dessutom hämta ner flygbladet som en app.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Jag föreslår att alla roffar åt sig så många flygblad som möjligt och så avslutar vi demonstrationen på Gustav Adolfs torg med ett ”bokbål” så att ”yttrandefrihetsivrarna” får rejält med vatten på sina torrlagda kvarnar.

Anette
Gäst
Nybörjare
Anette

Och sedan när brandkåren kommer så kastar man sten på dom för det har jag sett att man kan göra i ”orten” utan att nån blir gripen en endaste gång,kallas väl likhet inför lagen.

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

Får man påminna om att dessa stenkastare ute i enklaven är ickevita stackars flyktingbarn, de åker aldrig fast ty de ser nästan likadana ut allihop.
Om en vit Svenne skulle försöka sig på något slikt skulle du få se på utökade resurser och OLAGLIGA metoder.

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

En mycket bra idè !!

lukas
Gäst
Nybörjare
lukas

Man skulle kunna fixa ett bokbål utanför mässan med böcker från judemässan och rödingmässan ! Skulle bli en fin brasa !!

kaj
Gäst
Nybörjare
kaj

Vi ska inte ta emot några flygblad alls ! Då legitimerar vi snutens agerande mot oss !

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

Den legitimiteten upphör så fort bålet tar fyr.

Ekorre
Gäst
Nybörjare
Ekorre

Det är bara att säga nej tack. NMR är där för att framföra ett budskap. Om polisen vill framföra sina egna budskap så kanske de ska ansöka en egen demonstration på någon av årets alla andra 364 dagar.

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

Vita ÄKTA Svenskar får inte uppträda uniformt, hellst inte visa att de är stolta över sitt kulturarv och vill bevara det.
Medan svartingar helt öppet får bära mask, hatsymboler och massmördarsymboler som hammare och skäran.
Till och med skapa egna enklaver med sharialagar i VÅRT LAND!
Man förstår varför de flyr från sina hemländer, de är kriminella element som räds rättvisan och flyr till Sverige där rätten(eliten/judarna) är på deras sida.
Dags att skicka UT dem, ALLIHOP!

Maja
Gäst
Nybörjare
Maja
Wikipedia: Uniformsförbud, eller förbud mot politiska uniformer, rådde i Sverige enligt lagen (1947:164) om förbud mot politiska uniformer (kallad uniformslagen), vilken lag upphävdes formellt den 1 juli 2002. Lagen stadgade: ”Bärande av uniform eller liknande klädedräkt, som tjänar att utmärka bärarens politiska meningsriktning, vare förbjudet. Förbud som nu sagts avser jämväl uniformsdel, armbindel eller annat därmed jämförligt i ögonen fallande kännetecken.” Lagen trädde i kraft efter andra världskriget, och hade en provisorisk lag från 1933 som föregångare. Syftet var främst att förhindra att nazister använde uniform. Hovrätten för Västra Sverige fann i en dom 1996 att uniformslagen ”uppenbart strider mot… Läs mer »
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Vi kan väl tipsa Göteborgspolisen om denna ”högerextrema” tillställning med uniform klädsel och fanor:

comment image

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Klicka för större bild.

Politi er kjeltring i uniform.
Gäst
Nybörjare
Politi er kjeltring i uniform.

Jeg håper politiet skyter seg selv i foten den 30. september ved å opptre som et aggressivt meningspoliti som har diktet opp sine egne regler, og går helt bananas. La folket se hvor lite frihet det er, og hva disse maskiner er kapable til bare de får et direktiv ovenfra.

Ragnvald Jarl
Gäst
Nybörjare
Ragnvald Jarl
Här följer ett inlägg mot bakgrund av inlägget ovan av Jan Hjelm, 2017-09-14, ungefär kl. 10:40. I detta inlägg ställer Jan Hjelm några frågor, nämligen: ” ……… Om jag som demonstrant tar emot sådant flygblad i handen från en polis, innebär det att jag juridiskt sett accepterar deras villkor för att demonstrera? Öppnar jag min person för åtal enligt HMF? (Jämför med att klicka sig vidare på en sajt och därmed juridiskt acceptera ett användaravtal.)”. Inlägget här, 2017-09-14, omkring kl. 16:20, innefattar inledningsvis synpunkter utifrån Jan Hjelms frågor, Således: ————————- Angående frågan ”Om jag som demonstrant tar emot sådant flygblad… Läs mer »
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Det sista stycket var det intressantaste; polisen kommer att skita i grundlagen och låta humöret styra sina handlingar. Ungefär som på T-banestationen 12 november förra året.

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund

Polischefen: IS skulle kunna få demonstrera:
http://www.expressen.se/gt/polischefen-is-skulle-kunna-fa-demonstrera/

NordenSkjold
Gäst
Nybörjare
NordenSkjold

Det er viktig at vi alle ignorerer det som står i polis-flygbladene. Dem bedriver et desperat forsøk på og sensurere oss. Politiet lager sine egne polit- iske regler.. .

Sees i Gøteborg. !

Wtf?!
Gäst
Nybörjare
Wtf?!

Som sagts; använd flygbladen som skitpapper!

Bogus
Gäst
Nybörjare
Bogus

Bara flygblad och inga armband?
Hur tror dom folk ska lyssna och följa deras regler och direktiv om vi inte får några armband, hur tänkte dom här?

Ragnvald Jarl
Gäst
Nybörjare
Ragnvald Jarl
Nu, stundom pågående meningsutbyten om polisens möjliga flygblad Mot bakgrund av nu, stundom pågående meningsutbyten om polisens möjliga flygblad gällande den kommande demonstrationen i Göteborg den 30 september, följer här ett inlägg mot bakgrund av ett inlägg av Jan Hjelm, vilket är gjort under ett tidigare huvudinlägg av Redaktionen, Nordfront, 2017-09-14 Känd ”extremistforskare” hånar polisens flygblad: ”Löjligt!” 2017-09-14. I sitt inlägg ställer Jan Hjelm några frågor, nämligen: ” ……… Om jag som demonstrant tar emot sådant flygblad i handen från en polis, innebär det att jag juridiskt sett accepterar deras villkor för att demonstrera? Öppnar jag min person för åtal… Läs mer »
wpDiscuz