Känd biltillverkare ville ha med provit aktivist i reklamfilm

USA. Biltillverkaren Cadillac har hamnat i blåsväder efter att ha velat ha med en nationalistisk alt right-sympatisör i en reklamfilm. Filmen, som var tänkt att ”spegla amerikaner från alla olika samhällsskikt”, blir dock utan nationalist efter att etablissemangsmedia uppmärksammat jobbannonsen.

Cadillac var nära att bli grodan Pepes favoritbil.

Cadillac var nära att bli Grodan Pepes favoritbil.

Det var under fredagen som den amerikanska biltillverkaren Cadillac la ut en jobbansökan på Facebook och Twitter. Anledningen var att en ”vackert konstnärlig” reklamfilm skulle spelas in som var tänkt att spegla ”amerikaner från alla olika samhällsskikt”. Cadillac eftersökte aktiva militärer, veteraner, taxichaufförer, olympier samt människor från den omtalade provita och judekritiska ”alt-right”-rörelsen.

Efter att bland annat Reuters och antivita Twitter-användare uppmärksammat jobbannonsen gjorde dock Cadillac snabbt en pudel. De tog avstånd från annonsen och krävde omedelbara svar från sin kreativa byrå samt det inblandade castingföretaget The Cast Station. Dessa sade i sin tur att jobbannonsen var ett ”misstag” av en kvinnlig anställd som omedelbart avskedades för sitt inkluderande tilltag.

”Alt-right”-rörelsen hamnade i rampljuset under USA:s nyvalde president Donald Trumps presidentvalskampanj, vilken de unisont stödde. Bland annat tog demokraternas Hillary Clinton upp rörelsen under ett tal inför valet i ett försök att skrämma bort Trump-väljare, något som det visade sig inte hjälpte.

Källor:
Cadillac backs away from alt-right portrayal after social media blast
Cadillac condemns casting call that sought actors for ‘alt-right (neo-nazi)’ role in a Cadillac ad

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

10 Kommentarer till "Känd biltillverkare ville ha med provit aktivist i reklamfilm"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Andersson
Gäst
Nybörjare

Kackan Hermansson står till förfogande. Feministerna går från klarhet till klarhet – bakar lussebullar med sin egen bröstmjölk.

http://www.gp.se/n%C3%B6je/hon-bjuder-p%C3%A5-lussebullar-med-br%C3%B6stmj%C3%B6lk-1.4038251

”- Det är ingen skam med det hela överhuvudtaget. Det är bra om det normaliseras och inte är tabu. Om man inte provocerar kan man inte göra förändringar i samhället, säger hon.”

Nästa steg blir väl att koka svartsoppa på sitt eget mensblod?

Chief
Gäst
Nybörjare

Hatar du ditt land och ditt folk, då är du en hjälte!
Älskar du dock ditt land och ditt folk, då är du ond…

Det är så etablissemanget vill att vi goym ska tycka så att (((dem))) kan få mer makt över oss.

Men ser man det från den ljusa sidan så kommer bara fler och fler bli nationella när (((dem))) försöker tysta oss!

– Chief

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav
Troligtvis false flag op av några judar. Innan jag vaknade upp till juden beslöt jag att specialstudera BBC World. Om det stämmer att juden kontrollerar all ”media” så måste juden kontrollera BBC, världens största TV-kanal. Då kunde var tionde på jorden se BBC World. När jag tittade på BBC la jag allt åt sidan och koncentrerade mig helt på TV. Och jag kunde inte se några judar. Tvärtom verkade ”nyheter” på BBC World vara ett under neutralitet jämfört med dyngan till ”nyheter” på SVT och TV4. Det var ett längre inslag om oligarkerna i Ryssland. Och helt plötsligt säger uppläsaren,… Läs mer »
Andersson
Gäst
Nybörjare

Jag tror inte att det var ett olycksfall, utan snarare judisk fräckhet; chutzpah. Varför inte skaffa sig något hett eftertraktat och sen inte skryta med det? Det är som du skriver; dom vill ju att andra judar ska veta.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav
Chutzpah, judisk fräckhet, givetvis. Men jag vaknade inte upp till juden, dvs den globalt organiserade judenheten, ens då. En annan (((TV))) gjorde det, SkyNews, som riktar sig helt och hållet på brittisk ungdomar. En mullatunge hade enligt Skynews blivit mördad av vita rasister. Gullegullbilder på lilla Bobby flashades om och om igen. Lille Bobby var 17 år när han dog, men kan inte ha varit äldre än 12-13 år på bilden. Det var ett långt inslag, minst tre minuter och på TV är det en evighet om du sett det innan. Var är bilder och snyfthistorier om vita barn som… Läs mer »
Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Glömde. Gulligullslingan om stackars lilla Bobby var minst tre minuter och kördes minst fyra gånger i timman dygnet runt.

Även en blind höna måste kunna se att något är fel här.

Uppdatering om käkbrottet. Hon sa: -Bryt aldrig käkbenet.

Och hon är inget våp.

Tänker på alla svenskar som fått käkbenet brutit av att ha sparkade i huvudet av flockar med blattar.

Jag har växt upp i förorten och sparka på någon som ligger ner fanns inte.

Nicklas
Gäst
Nybörjare
Nicklas

Hur får man Alt-right-rörelsen till att bli antijudisk. I Alt-right-rörelsen har man buntat ihop allt som är höger och långt ifrån alla som är höger är antijudiska.

Det räcker med att säga att man gillar institutionen familjen så blir man en Alt-höger. Och det vet väl alla att en sådan syn på familjen är väldigt hemsk och säkert hotar demokratin.

Axel
Gäst
Nybörjare
Axel

Alt right grundades av provita och antijudiska krafter och kärnan har alltid varit sådan.

Sedan har opportunister som Paul Joseph Watson hoppat på tåget under perioder.

Jonas
Gäst
Nybörjare
Jonas
Alt-right-rörelsen kan inte förstås utan att först ha förstått judefrågan. Ett uppvaknande folk med socialt patos gestaltar sig ur alt-right. Detta i ett land där den enskilde individen är allt. Låt er inte luras av att alt-Light gör tafatta försök att omdefiniera alt-Right. Jag rekomenderar alla att lyssna på http://therightstuff.biz podarkiv. Särskilt ”the Daily Shoah” för att få en förståelse för alt-right-rörelsens extremt judemedvetna premisser, och för att få reda på hur folk har hamnat där. Rörelsens avantgarde rör sig mot något som är svårt att skilja från nationalsocialism. Se spellistan på: https://www.youtube.com/playlist?list=PLb-HjHH7P2i3QtwgkN-jp-X9g0N8SC-e_ för många goda skratt. Humorn skall inte… Läs mer »
Andersson
Gäst
Nybörjare

Vita familjer är ju per definition (((anti))).

wpDiscuz