Kanadensisk journalist förbjöds att rapportera från muslimskt område i Sydney

UTRIKES. Reportern Lauren Southern försökte besöka en påstådd no go-zon i förorten Lakemba utanför Sydney i Australien. Det tog inte mer än 20 minuter innan mainstreammedier började ifrågasätta hennes närvaro och polisen dök upp och avvisade henne från platsen.

När journalisten Lauren Southern besökte en påstådd no go-zon i den australienska förorten Lakemba för att se om uppgifterna om att orten verkligen var en no go-zon tog det inte mer än 20 minuter innan polisen dök upp och förbjöd Southern från att filma, intervjua och till och med gå trottoaren.

Hon varnades för att hon begick ett brott om hon skulle välja att fortsätta men polisen ville samtidigt inte medge att hela orten lyder under australiensisk lag som tillåter både pressfrihet och yttrandefrihet.

Efter händelsen har Southern dragit slutsatsen att det verkligen rör sig om en no go-zon, att sharia gäller i Lakemba och att sharia därmed dominerar över nationella lagar om yttrandefrihet och pressfrihet. Hon till och med säger att Lakemba är ett av Islam erövrat landområde.

Se klippet nedanför:

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl ADen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

”Yttrandefrihet, allas lika värde osv”

Pyttsan, politikerna hycklar bara – i verkligheten kan staten göra som den vill, exempelvis hindra journalister att rapportera från ett visst område.

Karl-Путин A
Medlem

Den stackars henpolisen som egentligen var på väg för att vaxa pungen och köpa arabiska sidentrosor inne i ghettot – och så kommer detta i vägen.